Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizsfelfújt erdei gyümölcs öntettel

Rizsfelfújt erdei gyümölcs öntettel
Rizsfelfújt erdei gyümölcs öntettel
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem túl édes változat, ha valaki édesebben szereti, nyugodtan tegyen hozzá még cukrot.

hozzávalók / 3 adag

Rizsfelfújthoz

Erdei gyümölcs öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük főni a rizst a tejjel, vízzel és a cukor felével. Mikor forr, nagyon alacsonyra vesszük a lángot, és megvárjuk, míg besűrűsödik (ha "lágyabban" szeretjük", nem kell feltétlen megvárni, míg az összes folyadékot felszívja a rizs).
  2. Kihűtjük. (Ha sürget az idő, állítsuk hideg vízzel telt edénybe.)
  3. Közben a tojássárgát kikeverjük a vajjal és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a már kihűlt rizshez.
  4. A tojásfehérjéket habbá verjük. Majd óvatosan ezt is összeforgatjuk a rizzsel.
  5. Egy sütőformát (jelen esetben kuglófformát) kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a "habos tejberizsünket".
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és bő 30 percig sütjük.
  7. Míg sül a rizsfelfújtunk, egy kis lábosba beleöntjük a fagyasztott gyümölcskeveréket, ha már forr, hozzácsurgatunk ízlés szerinti mézet. Kis lángon addig rotyogtatjuk, míg a kívánt állagot el nem éri.
  8. Szeletekre vágva, gyümölcsszósszal a tetején tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 11 557
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
64 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rizskoch, rizsfelfújt gyümölcs öntettel, rizsfelfújt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Fri, 2014-08-29 12:38

Nagyon megörültem ennek az egyszerű változatnak. Kimaradt egy fél doboz tej, eszembe jutott, hogy de régen ettem rizskoch-ot, el is felejtettem, hogy kell csinálni.
Aztán elkenődtem, hogy almás, kivis, banános, mindenféle recept jött elő, nekem meg semmi nincs itthon. Végre ráakadtam erre az ajánlatra, ráadásul csak két tojás elég hozzá. Emlékezetemben 6-8 élt. A formát prézlivel szórom meg liszt helyett, mert még a számban érzem a régi ízeket:) És szilvalekvárt adok mellé, mert már 3 napja azt főzök:)
Szóval egyszerű, de nagyszerű recept. Már párolódik is a rizs.

Szalánczi Anna
Panno / Szalánczi Anna Sat, 2014-08-30 20:28

Kedves Klára, örülök, hogy tetszik a recept, remélem ízlett:) (A házi készítésű szilvalekvárod pedig biztosra veszem, kenterbe veri az erdei gyümölcs öntetet.)

524
rizs 12 dkg
tej 0.5 l
víz 1 dl
tojás 2 db
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 2 dkg
erdei gyümölcs mix 20 dkg
méz 1 ek