Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizsfelfújt fagyival és eperrel tálalva

Rizsfelfújt fagyival és eperrel tálalva
Rizsfelfújt fagyival és eperrel tálalva
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezen az oldalon találtam ezt a receptet, de ott baracklekvárral volt tálalva. Én gondoltam fagyival és eperrel sem lehet rossz. Igazam lett!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst váltott vízben megmossuk, majd felöntjük fél liter hideg vízzel, megsózzuk, és lefedve, néha megkeverve addig főzzük, míg a vizet mind magába szívja.
  2. Ekkor hozzáöntjük a hideg tejet, felforraljuk, és nagyon kis lángon lefedve készre főzzük a rizst.
  3. A vajat és a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belereszeljük a citromhéjat.
  4. A tojásfehérjéket habbá verjük. A vajas keveréket a rizshez forgatjuk, majd óvatosan a tojásfehérje habot is hozzákeverjük.
  5. Egy tortaformát kikenünk vajjal, és zsemlemorzsával megszórjuk.
  6. Beleöntjük, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 139
elküldve: 2
receptkönyvben: 46
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Berdál Bernadett

Mióta szakács: 2010.05.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizsfelfújt, rizsfelfújt eperrel, rizsfelfújt fagyival, rizsfelfújt tortaformában

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

740
rizs 35 dkg
víz 0.5 l
tej 0.5 l
1 késhegynyi
vaj 10 dkg
cukor 12 dkg
tojás 3 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
zsemlemorzsa 1 ek