Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizsfelfújt majdnem nagyi módra

Rizsfelfújt majdnem nagyi módra
Rizsfelfújt majdnem nagyi módra
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept rövid története nagymamám tejberizsének (annak is a habjának) gyermekkorból eredő imádata, és a saját ízlésvilágom találkozása, ahogy a recept neve is tükrözi.

hozzávalók / 4 adag

A rizsfelfújthoz

A habhoz

ajánlat

Nagymamám a megsült felfújt tetejét jól megszokta kenni baracklekvárral, igazán édesszájúaknak ez kötelező lépés. A receptben én nem használtam, anélkül is elég édes.

Szólj hozzá!

elkészítés

A rizsfelfújthoz

  1. A rizst először feltesszük főni a vízzel és egy csipet sóval. Ha teljesen elfőtte, felöntjük a tejjel, és alacsony hőfokon főzzük, amíg a tejet teljesen fel nem szívja, és jól meg nem puhul.
  2. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, vajjal, és hozzáadjuk a vanília aromát is. Ezután hozzáöntjük a megfőtt rizshez, beletesszük a citrom levét és héját, és alaposan összekeverjük.
  3. Kivajazzuk a formát, amiben sütni szeretnénk (én 26 cm-es, kapcsos tortaformát használtam), és a rizst beleöntjük. 190 fokon, 35 percig sütjük.

A habhoz

  1. A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük robotgéppel felverni úgy, hogy a kimért cukrot folyamatosan adagoljuk hozzá. Akkor jó, ha már nem érezzük a cukordarabkákat!
  2. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a citromlét, és az egészet kemény, fényes habbá verjük.
  3. Rákanalazzuk a megsült rizsfelfújtra, és a sütőben kiszárítjuk a habot 150 fokon.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 9 650
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Brizsó

Mióta szakács: 2017.01.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizskók, rizskoch

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

676
rizs 25 dkg
tej 5 dl
1 csipet
víz 2 dl
tojássárgája 3 db
cukor 15 dkg
vaníliaaroma 1 teáskanál
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 1 ek
tojásfehérje 3 db
cukor 15 dkg
citromlé 1 ek