Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizsfelfújt mák sodóval

Rizsfelfújt mák sodóval
Rizsfelfújt mák sodóval
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus őszi-téli ebédkiegészítőm.:) A sodókat variálva nagyon színes a rizsfelfújt paletta (tojáslikőrös, rumos-mazsolás, csokis...). Imádjuk!!:)

hozzávalók / 6 adag

Rizsfelfújt

Mák sodó

ajánlat

Gulyásleveshez, babgulyáshoz... Amikor nem akarunk palacsintával bíbelődni, vagy amikor fel akarjuk turbózni az egyszerű tejberizsünket.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Rizsfelfújt: a rizst feltesszük főni a vízzel, tejjel, sóval, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal. Körülbelül 10 percig főzzük fedő alatt, alacsony lángon, amikor már majdnem megpuhult, lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt hagyjuk, hogy a maradék vizet is magába szívja.
  2. Közben szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral kikeverjük. Ellenőrizzük a rizst, hogy mennyire puha és mennyire pergős (finomabb, ha egy kicsit tocsogós). Ekkor belekeverjük a cukros tojássárgáját, legvégül óvatosan a tojásfehérjét is (ne törjük össze!).
  3. Kivajazunk egy jénai tálat, megszórjuk liszttel, és beleöntjük a rizst. Előmelegített sütőben körülbelül 15 percig 170 fokon sütjük, amíg szép pirosas színt nem kap (nem szabad túl sütni).
  4. Sodó: a tejben feltesszük forralni a mákot, sót, vaníliás cukrot, citromhéjat. Közben a tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük a maradék cukorral és a liszttel (esetleg pici tejjel, ha túl sűrű), a végén óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Amikor a tej elkezd forrni, akkor belekeverjük a cukros-lisztes tojást, ahogy felforr, azonnal lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a kis darab vajat.
  5. Egy tányérra kiborítjuk a rizsfelfújtat, cikkekre vágjuk, és a mák sodóval tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 751
elküldve: 5
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
101 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rizskók máköntettel, rizskoch, rizsfelfújt mákos öntettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

485
rizs 25 dkg
tej 5 dl
víz 1 dl
himalája só 1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 3 púpozott ek
tojás 2 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 1 dkg
finomliszt 1 csapott ek
mák 6 dkg
tej 6 dl
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 8 dkg
himalája só 1 csipet
tojás 1 db
finomliszt 1 púpozott ek
vaj 1 dkg
citromhéj 1 kk