Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizskása

Rizskása
Rizskása
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tejbegrízre vágytam, méghozzá tej és gríz nélkül. Tudom, ez elég viccesen hangzik, de így született meg a zabtejberizs gondolata. Első számú helyettesnek tökéletesen megteszi. A tejbegrízzel szemben hihetetlenül gyorsan elkészül, és nagyon finom!

hozzávalók / 1 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizspelyhet kávédarálóban ledaráljuk (vagy eleve darált rizspelyhet vásárolunk).
  2. Egy lábasba öntjük a rizspelyhet és a zabtejet (a rizspehely fajtájától és őrlésétől függően kevesebb vagy több folyadék is szükséges lehet).
  3. Hozzáadjuk a cukrot (vagy édesítőszert), és simára keverjük. Azonnal elkezd besűrűsödni. Ahogy buggyan egyet-kettőt, készen is vagyunk. Kakaóporral, fahéjjal, lekvárral, gyümölcsökkel tetszés szerint megszórjuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 56
össznézettség: 21 517
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

zeana

Mióta szakács: 2015.10.25.
39 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hamis tejbegríz, tejberizs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

257
rizspehely 5 ek
zabtej 3 dl
cukor 1 ek