Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizskoch 7. -almás-narancsos

Rizskoch 7. -almás-narancsos
Rizskoch 7. -almás-narancsos
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom saját készítésű barackpürével keni meg a tetejét és szeletelt mandulával, így imádja. A gyerkőceim meg csak úgy magában. Estére már elfogy!
Lehet fele annyi hozzávalóval is, de nekünk az kevés lenne:).

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst feltesszük főni a vízben, ahogy párolog, a tejet apránként tesszük bele csipet sóval.
  2. Az elkészült tejberizsbe tesszük a margarint, a cukrot, a lereszelt almát, a narancs lereszelt héját, a kifacsart levét, a citrommal is ugyanígy teszünk. Egy kicsit hagyjuk hűlni.
  3. Felverjük a tojások habját, majd hozzátesszük a rizshez. A tojások sárgáját kavarjuk bele legvégül. Az egész egy híg elegy lesz, de ha megsül, nagyon omlós lesz.
  4. Előmelegített sütőben, 43x25-ös kikent tepsiben sütjük.
  5. 45 percig sütjük mérsékelt lángon.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 43x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 275
elküldve: 1
receptkönyvben: 157
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Anikó

Mióta szakács: 2010.03.06.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás-narancsos rizsfelfújt, almás-narancsos rizskoch, rizskoch ahogy mi szeretjük

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsa37
Kovács Anikó / Ancsa37 Tue, 2010-03-30 08:31

Szia!
Nagyon köszi,hogy szóltál.Azon gyomban ki is javítottam.Másfél liter tej kell hozzá.
Ha elkészíted légyszi írd meg,hogy sikerült.
Szép napot!
Anikó

630
tej 1.5 l
tojás 5 db
rizs 40 dkg
cukor 20 dkg
1 csipet
margarin 20 dkg
víz 2 dl
narancs 1 db
alma 1 nagy db
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert