Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizskoch Aliz módra

Rizskoch Aliz módra
Rizskoch Aliz módra
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami édességre vágytam, imádom a tejberizst, de most másképp akartam elkészíteni, így felfújt lett. Féltem az eredménytől, mert egy alapreceptet néztem, de az itteni recept már a sajátom, meg hát csak a család női tagjai szeretik hivatalosan. Az eredmény magáért beszél, még a fiúknak is ízlett, így teljes volt az öröm :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tartalmasabb levesek mellé második fogásként, vagy desszertnek ajánlom önmagában, csokiöntettel, gyümölcsszósszal, dzsemmel, lekvárral vagy fahéjas porcukorral hintve. Mellé édes desszertbort kínálhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst kimérjük, átválogatjuk és megmossuk, amíg a víz átlátszó nem lesz. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, liszttel megszórjuk.
  2. Kimérjük a porcukrot, hozzátesszük a vaníliás cukrot és a fél vanília kikapart magját.
  3. Egy lábosba feltesszük melegedni a tejet, hozzáöntjük a vizet, és beletesszük a vanília héját. Beletesszük a rizst, közepes vagy közepestől kisebb lángon főzzük, sűrű kevergetés mellett, amíg a rizs megpuhul. Kivesszük a vanília darabokat, a rizshez adjuk a vajat, és kevergetjük, amíg el nem olvad.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukrokhoz adjuk, a fehérjét egy külön tálba tesszük.
  5. A tojássárgájákat a cukrokkal, a kikapart vanília magokkal habosra, fehéredésig keverjük. Amikor a rizs megfőtt, hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a tojássárgájás masszát.
  6. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a rizses-tojássárgájás masszához keverjük. A kész masszát az előzőleg előkészített tepsibe öntjük, majd betesszük a sütőbe. Kb. 35-40 perc alatt készre sütjük, közben nézegessük, nehogy megégjen a teteje. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni, ezután szépen lehet majd szeletelni. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 708
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

KicsiLizi27

Mióta szakács: 2015.01.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Rizskoch, rizsfelfújt, sült rizs, rizskó, rizskók

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

496
tej 1.2 l
víz 1 dl
rizs 30 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
vanília 0.5 db
vaj 2 dkg