Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizskoch barnarizsből

Rizskoch barnarizsből
Rizskoch barnarizsből
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenképpen barnarizsből akartam rizskoch-t csinálni, és hogy szaftos legyen, így átvariáltam (nagyon) az alapreceptet, mert a barna rizs kevésbé szívja fel a folyadékot. Nagyon finomra sikeredett :-)

hozzávalók / 8 adag

Tejberizs

Szósz

ajánlat

Vaníliasódóval, lekvárral, málnaszörppel vagy csak porcukorral megszórva tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tejberizs

  1. A barna rizst feltesszük főni a vízben, só hozzáadásával. Fedő alatt főzzük a rizst, megvárjuk, hogy a vizet felszívja, illetve, hogy teljesen elfőljön.
  2. Amikor elfőtt a víz (vigyázzunk le ne égjen a rizs), akkor hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Elkészítjük a "tejberizst". A legvégén hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat. Amint kész (az a jó, ha szaftos még és már puha a rizs), akkor fedő alatt 15 percet hagyjuk állni.

Szósz

  1. A tejből, a pudingporból és a cukorból sűrűbb pudingot főzünk. Ha kész, félretesszük egy kicsit kihűlni. Amint egy kicsit kihűlt, hozzáadjuk a joghurtot, és habverővel jól összekeverjük. A tojássárgákat is hozzáadjuk, és felverjük az egészet.
  2. A tojásfehérjéket a sóval felverjük kemény habbá.
  3. Az elkészített tejberizst a tojássárgájás masszával jól összekeverjük, majd a felvert kemény habot óvatosan beleforgatjuk.
  4. Vajjal kikent és zabkorpával megszórt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben, 180 °C-on 35 perc alatt megsütjük. Lekvárral tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 206
elküldve: 2
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

reform firzskoch, rizskók barnarizsből, rizsfelfújt barnarizsből

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

knekató
knekató Thu, 2019-08-29 16:42

Nagyon jó recept, nagyon finom lett a rizskoch. Mondjuk a joghurtot kifelejtettem belőle de nem is hiányzott bele, így is nagyon leveses, jó állagú lett. Észre sem vették, hogy barnarizsből van, és szerintem finomabb, mint fehér rizsből. Arra készüljön mindenki,, hogy maga a tejberizs készítése hosszadalmas, ha nem előgőzölt rizst használtok, mint én is. De utána már hamar elkészíthető.

Judith75
Judith75 Fri, 2014-11-28 21:30

Köszi a receptet.Mivel csak barna rizst használok,eddig nem mertem rizskochot készíteni belőle pont az általad említett ok miatt.De most már bátran kipróbálom!

PeZsuRi
PeZsuRi / PeZsuRi Fri, 2014-11-28 22:24

Én is izgultam, de hihetetlen nagy sikere volt :-) mintha nem is barna rizs lenne benne (pedig én nagyon szeretem az ízét, de ebben valamiért nem érezni). Jó étvágyat hozzá :-)

322
barnarizs 250 g
0 ízlés szerint
víz 450 ml
tej 600 ml
xilit 180 g
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 4 db
tej 200 ml
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
xilit 50 g
joghurt 100 g
tojásfehérje 4 db
0 ízlés szerint
vaj 20 g
zabkorpa 1 ek