Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizskoch (a maradék felhasználás jegyében)

Rizskoch (a maradék felhasználás jegyében)
Rizskoch (a maradék felhasználás jegyében)
17 perc / előkészület: 5 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legnagyobb odafigyelés ellenére is marad olykor egy kis köret vagy husi a hűtőben, ami már abban a formájában nem örül nagy népszerűségnek. Így volt ez most is, tennem kellett valamit a megmaradt rizzsel. Ez lett belőle. A barack hirtelen ötlet volt, de milyen jó ötlet!!:) Így nem hiányzott hozzá a hagyományos lekvár sem.
Figyeljünk arra, hogy ne süssük túl, ne szárítsuk ki. Bár ha ez megtörténik, akkor sem katasztrófa, jöhet egy kis tejszínhab vagy a jó öreg baracklekvár!:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

El tudom képzelni bármilyen más gyümölccsel is, mazsolával, csokidarabokkal...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingporból a szokásos módon, két ek cukorral, a tejjel sűrű pudingot készítünk.
  2. Összekeverjük a már kész rizzsel, beletesszük a két tojássárgáját, a maradék cukrot és a barackot. (Nekem most házi befőttem volt, kicsit puhák voltak a gyümölcsök, szükségtelen lett volna darabolni.)
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, ezzel lazítjuk a masszát.
  4. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, s előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 47 954
elküldve: 8
receptkönyvben: 561
elkészítve: 22/31
Facebookon megjelent: -

szakács

gali_baba

Mióta szakács: 2009.11.03.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

újragondolt rizsfelfújt, rizspuding őszibarackbefőttel, pudingos rizskoch

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mamadi
Mamadi / mamadi Wed, 2014-03-26 07:08

Na csajszi szuper vagy. Én a béna sütögetőnek is sikerült. Köszönöm ölellek az nagy örömreMonti

libaláb
libaláb Thu, 2014-03-06 16:07

Hatalmas kupac főtt rizs maradt a nyakamon (majdnem egy kiló) tiszta ideges voltam, hogy mi legyen vele, aztán megtaláltam ezt a receptet. A biztonság kedvéért még mazsolát és citromhéjat is hajigáltam bele, hogy biztosan sütemény jellege legyen, ne érződjön rajta a sós íz, de még így is aggódva tálaltam fel: hát mindenki habzsolta, én meg direkt nem említettem, hogy ez a minapi, vendégség utáni maradék. Köszönöm az ötletet, magamtól biztos nem kockáztattam volna meg, hogy a sós köretből édességet varázsoljak, pedig szuper lett.

cranberry
Sóskaramell / cranberry Sat, 2013-05-18 17:48

Nagyon fincsaaa. :) A pudingport tojáslikőrrel kevertem el és amikor mindent összekevertem és beleraktam a tepsibe rebarbarát, körtebefőttet és vaníliás cukrot raktam rá. Nekem a legjobban meggylekvárral ízlet, de almaszósszal is nagyon jóóó. :D
Köszi a receptet, jó ötlet volt. ;)

Nik23
Nik23 Mon, 2012-11-12 18:06

Épp most sül, az illata isteni, már akkor nagyon finom volt mikor a pudinggal összekevertem, szóval biztos, hogy fini lesz. Már alig várom. Nem volt ugyan maradék rizsem, így főztem azt is.
Köszi szépen a receptet.

speedy54
speedy54 Sat, 2012-04-21 21:27

Elkészítettem,sokan ettünk belőle,mindenkinek ízlett.Nagyon egyszerű és nagyszerű,és nem utolsó sorban olcsó is. Köszi a receptet!

bepóbabi
bepóbabi Fri, 2012-02-10 16:39

Most lett kész és nálam is csak csokis puding volt,hozzá kell tennem életem első rizskochja de én már most imááádom,ezt fogom bevetni édességhiány esetén.Köszönöm a receptötletet!!!

Bendzsoka
Bendzsoka Wed, 2011-09-14 11:04

Jajj, de jó! Elsokalltam a rizst a minap. Gondoltam, főzök egy pudingot, összekutyulom vele. Erre most, hogy itt keresgéltem, mire bukkantam??? Úgy látom, mások is hasonlóképp igyekeznek hasznosítani a maradékot. Ma mindenképpen ez lesz a "második".

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sun, 2011-06-12 10:26

Kedves gali_baba!
Tiéd lett 2011.június 11. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

vinczehajnika
vinczehajnika Sun, 2010-08-01 11:57

Nagyon finom a recept! Köszönöm!!
Mivel csak csokis puding volt itthon, ezért én azzal csináltam. Gyümölcs helyett csokidarabokat és mazsolát tettem bele!
Isteni lett!!

553
rizs 40 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
cukor 3 ek
tojás 2 db
sárgabarackbefőtt 20 dkg