Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizskók muffin

Rizskók muffin
Rizskók muffin
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már többször csináltam rizskókot, de ebben a formában szeretem a legjobban. Az ember elmegy előtte, és bekap egy rizskók muffint! Ebből a mennyiségből kb. 24 db jön ki.

hozzávalók / 4 adag

A muffinhoz

A forma kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megfőzzük a tejben és vízben, közben hozzáadjuk a cukor felét és 1 vaníliás cukrot.
  2. Ha kész, akkor hagyjuk kihűlni.
  3. A tojásokat a cukor másik felével, 1 vaníliás cukorral, a vajjal kikeverjük, majd ráöntjük a kihűlt tejberizsre. Jól összekeverjük.
  4. Fogunk egy muffinsütőt, jól kivajazzuk és kilisztezzük. Belekanalazzuk a rizsmasszánkat.
  5. Majd mindegyik forma tetejébe egy fél epret rakunk a konzervből, és megszórjuk csokudarával.
  6. Megsütjük. A formából evőkanál segítségével könnyen ki tudjuk szedni, ha meghűlt. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 085
elküldve: 1
receptkönyvben: 141
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejberizses muffin, rizses muffin, epres rizses muffin

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evisz68
evisz68 Mon, 2014-06-02 10:02

Hétvégén megsütöttem. Imádta az egész család. Gyorsan el is fogyott.

898
rizs 25 dkg
tojás 4 db
tej 1 l
víz 2 dl
cukor 20 dkg
vaj 5 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
eperkonzerv 20 dkg
vaj 3 ek
finomliszt 3 evőkanál