Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizskrokett

Rizskrokett
Rizskrokett
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet még régen a neten láttam, de örülök, hogy megcsináltam, mert nagyon finom.:)) Ebből az adagból nagyon sok lesz. Aprított, dinsztelt petrezselyemzölddel is ízesíthető...

hozzávalók / 5 adag

A kroketthez

A panírozáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd a hagymát egészbe rádobjuk (a hagyma elhagyható), és fűszerezzük.
  2. Ráöntjük a vizet, és a fedőt rátéve lassú tűzön pároljuk. Ha pergős, nincs rajta víz, akkor jó.
  3. A megfőtt félig kihűlt rizst a tojásokkal és a lereszelt sajttal összekeverjük, fűszerezzük.
  4. Vizes kézzel megformázzuk, majd bepanírozzuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába.
  5. Forró, bő olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 12 204
elküldve: 4
receptkönyvben: 299
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Vandre

Mióta szakács: 2012.05.16.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizsfasírt, rántott rizsgolyó, krokett rizsből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1432
rizs 2 bögre
víz 7.5 dl
vöröshagyma 1 kis fej
0.5 kk
ételízesítő 0.5 kávéskanál
sajt 15 dkg
tojás 3 db
finomliszt 1 bögre
tojás 4 db
zsemlemorzsa 1 bögre
napraforgó olaj 5 dl