Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizsmorzsa feketeribizlivel

Rizsmorzsa feketeribizlivel
Rizsmorzsa feketeribizlivel
90 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valaha  vendégségben ízletes desszerttel kínáltak, nagyon finom volt. Azóta többször elkészítettem, többféle gyömölccsel. Most a feketeribizli változatot adom közre.

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akármilyen idénygyümölccsel kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott rizst egy lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.
  2. Ezután felöntjük  2 dl tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és 5 dkg porcukrot. Lassú tűzön, fedővel lefedve, párszor megkeverve puhára főzzük. Mikor megfőtt, kiborítjuk egy tálba és megvárjuk, hogy kihűljön.
  3. A tojások sárgáját a maradék porcukor felével habosra keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet, lisztet, a citrom reszelt héját, csipet sót. Belekeverjük a megfőtt rizst, és a maradék porcukorral a tojások fehérjéből felvert kemény habot.
  4. Megfelelő nagyságú tepsiben felmelegítjük a vajat, beleöntjük a masszát, és sütőben többször kevergetve morzsásra sütjük.   

 

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 17 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 234
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütőben sült rizsdesszert, gyümölcsös rizsfelfújt

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hszandi
hszandi Tue, 2014-04-29 11:33

Kedves Marcsisef!
A hozzávalók között semmiféle gyümölcs nincs felsorolva. Azt szeretném kérdezni, hogy a leírt 4 adaghoz kb. milyen mennyiségű gyümölcsöt teszel? És a gyümölcsöt csak rá kell szórni az elkészült ételre, vagy esetleg belesütni?
Köszönöm.
Hszandi

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2014-04-29 20:49

Kedves Szandi!
A megmosott friss gyümölcsöt a kész rizzsel fogyasszuk, akár mellé adva, akár rászórva. A mennyisége pénztárcától függ. Négy adaghoz ebben az esetben én negyven dekát adtam.
Üdv. Marcsi

hszandi
hszandi Tue, 2014-04-29 22:05

Köszönöm a választ, elsősorban a pénztárca miatt kérdeztem a mennyiséget :) Nagyon jó receptnek tűnik, biztosan elkészítem majd.
Szandi

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2011-11-19 14:38

Kedves volfi!
Természetesen lehet serpenyőben is, csak arra vigyázz, hogy a serpenyő nyele ne olvadjon el a forró sütőben.
Sok sikert Marcsi.

volfi
volfi / volfi Sat, 2011-11-19 15:11

:) Upsz... Hiányosan fogalmaztam. Arra gondoltam,hogy nem a sütőben, tepsiben, hanem a főzőlapon serpenyőben, ahogyan a császármorzsa készül

397
tej 4 dl
rizs 10 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 2 db
finomliszt 5 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
vaj 3 dkg