Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizsropogós

Rizsropogós
Rizsropogós
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rizsköret másképp.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sültek köretének ajánlom. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajból, a lisztből és a tejből besamelmártást készítünk, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  2. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojások sárgáját, a főtt rizst, és összekeverjük.
  3. A masszából vizes kézzel pingponglabda nagyságú gombócokat formázunk, és zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 15 834
elküldve: 2
receptkönyvben: 230
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rizsköret, sajtos rizsropogós, rizskorong

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1514
rizs 30 dkg
trappista sajt 10 dkg
tojássárgája 2 db
tej 1.5 dl
vaj 1 ek
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 2 csipet
zsemlemorzsa 1 bögre
napraforgó olaj 5 dl