Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizzi collada

Rizzi collada
Rizzi collada
30 perc / főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ribizli és kókusz...meg Flóra almás-csokis palacsintája...

hozzávalók / 4 adag

A palacsintatésztához

A besamelhez

ajánlat

Felnőtteknek.
Rum helyett aromával gyerekeknek is.
Egyébként  tejszínhab, csokiöntet, fahéj...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintatészta hozzávalóiból sűrű tésztát keverünk, beletesszük a ribizlit, és forró olajon kisméretű palacsintákat sütünk belőle.
  2. Az öntethez a vajat egy teflonserpenyőben felforrósítjuk, majd rászórjuk a lisztet. Amint összeállt, a tűzről lehúzzuk, és apránként adagolva, keverve hozzáadjuk a tejet.
  3. A lángot takarékra vesszük, visszahelyezzük rá a félig kész öntetet,  belekeverjük a kókuszreszeléket, a cukrokat és a rumot, majd készre főzzük. Ha esetleg nagyon sűrűnek találjuk, lehet még hozzá önteni egy kevés tejet.
  4. A kész palacsintákat meglocsoljuk az öntettel, és ribizlivel díszítjük őket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 660
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tmea

Mióta szakács: 2010.11.23.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ribizlis palacsinta kókuszos öntettel, ribizlis-kókuszos palacsinta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-09-12 11:57

Én is sajnálom, hogy lejárt a szezonja, a mirelit is megoldás, de nem az igazi...viszont eljött az alma ideje...és én már meg is sütöttem egyszer a kedvenc almás-csokis palacsintáját a családomnak, ami persze az én kedvenc palacsintám is...:-)) Azért ez is fincsi...:-))

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2012-02-24 16:20

Ma elkészítettem, mélyhűtöttel, kicsit leegyszerűsítettem, mert a szószt nem csináltam meg hozzá, de a tésztájába tettem kókuszreszeléket. Nagyon finom lett:))

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2011-09-11 20:55

Gyönyörűséges! :))
Kár, hogy most hirtelenjében nem tudok ribizlit szerezni... Na, de majd valamikor a jövőhéten!

787
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
cukor 5 dkg
sütőpor 1 kk
tej 2.5 dl
piros ribizli 20 dkg
napraforgó olaj 3 ek
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tej 5 dl
kókuszreszelék 5 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rum 0.5 dl