Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rókagomba-krémleves

Rókagomba-krémleves
Rókagomba-krémleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már egy ideje izgatta fantáziámat ez a recept, de nem árultak sehol az általam keresett boltokban rókagombát. Nyaralásunk utolsó napján viszont rátaláltam a helyi piacon a frissen leszedett rókagombára. Közel 800 km utazás után végre elkészíthettem ezt a  nagyon finom levest, mert a családomban nagyon ízlett mindenkinek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékban a vajat és a napraforgó olajat fölmelegítjük, majd hozzáadunk 2 fej, kockára fölvágott lila hagymát, és párpercig pároljuk. A 400 g rókagombát és az apróra fölvágott fokhagymát is hozzáadjuk, és pár percig tovább pároljuk. Megszórjuk 1 csapott evőkanál liszttel, összekeverjük.
  2. Fölöntjük vízzel, és beletesszük a leveskockát, fűszereket. Lefedjük egy födővel, és kb. 15- 20 percig forrástól számítva alacsony hőfokon főzzük.
  3. Amikor puhára főtt a rókagomba, akkor botmixerrel összepürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, és ízlésünknek megfelelő mennyiségű fehérbort. Még egyszer összeforraljuk.
  4. Egy serpenyőben elkezdjük olívaolajon pirítani a maradék 100 g rókagombát. Majd hozzáadjuk a kockára fölszeletelt 100 g bacont és az 1 db közepes nagyságú, kockára fölvágott lila hagymát. Addig sütjük, ameddig a gomba puha lesz. Közben az újhagymát is fölszeleteljük.
  5. Tálalásnál a levest kimerjük egy tányérba. A serpenyőben sült gombát, bacont, mint egyfajta levesbetétet rárakjuk, és megszórjuk a fölszeletelt újhagymával. Jó étvágyat
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 3 775
elküldve: 2
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
134 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

rókagombaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márta66
márta66 Thu, 2018-09-06 14:08

Az a baj, hogy a rókagomba - hasonlóan a többi erdei-mezei gombához-, olyan pofátlanul drága, hogy fel kg árából már egy Wellington bélszín is kijön :-(((

457
rókagomba 500 g
lila hagyma 3 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
víz 650 ml
vaj 40 g
napraforgó olaj 1 ek
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fehérbor 150 ml
habtejszín 100 ml
újhagyma 3 közepes db
bacon 100 g
olívaolaj 3 ek
finomliszt 1 csapott ek