Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rokfortos pite diósalátával

Rokfortos pite diósalátával
Rokfortos pite diósalátával
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Svédországi tartózkodásom során sok fincsiséget kóstoltam, köztük ezt is! :)

hozzávalók / 8 adag

A pitéhez

A töltelékhez

A diósalátához

ajánlat

Bármilyen kékpenészes sajttal jó, pl. gorgonzola, márványsajt! :D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztát: a lisztet a vajjal, a vízzel és a sóval összegyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A fél óra pihentetés után kinyújtjuk kissé, majd formába nyomkodjuk. Sütőpapírt rakunk rá és valami nehezéket, pl. babot vagy egy másik hőálló edényt, és előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket is: a sajtot összenyomkodjuk, elkeverjük a tejszínnel, tojássárgákkal, sóval és borssal.
  4. Ezután az elősütött tésztára öntjük, és még 45 percig sütjük 175 fokon.
  5. Diósalátával tálaljuk: a diót összetörjük, de csak kicsit, hogy nagyobb darabok legyenek, és vegyes salátával összekeverjük (madárbegy, rukkola, stb.), és az öntettel meglocsoljuk: dióolaj vagy olívaolaj és balzsamecet.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 639
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Grillázs

Mióta szakács: 2013.11.09.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rokfort sajtos pite, kéksajtos pite, sajtos pite diósalátával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

413
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
víz 2 ek
1 kávéskanál
kéksajt 7 dkg
főzőtejszín 4 dl
tojássárgája 5 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
dió 10 dkg
salátakeverék 15 dkg
dióolaj 1 ek
balzsamecet 2 ek