Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rokfortos zellerkrémleves

Rokfortos zellerkrémleves
Rokfortos zellerkrémleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik Vidék Íze című újságban találtam ezt a receptet. A zellerkrémlevest is nagyon szeretem és a márványsajt is egyik kedvencem. Kiváncsi voltam, hogy mi lesz kettejük házasításából. Nagyon érdekes, kellemes leves.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert megtisztítjuk és apró kockára vágjuk.
  2. A vajat egy  lábasban felolvasztjuk, rádobjuk a zellert és megdinszteljük rajta.
  3. Felöntjük a húslevessel, sózzuk és teljesen puhára főzzük.
  4. A tejszínt elkeverjük a keményítővel és a leveshez öntjük.
  5. Botmixerrel pépesítjük.
  6. A levesbe morzsoljuk a sajt felét és még egyszer felforraljuk.
  7. Tálaláskor a maradék sajtot a tányérokba tesszük.
  8. Sült zellerszirommal is dekorálható , ehhez a zellert vékonyra felkarikázzuk, lisztben megforgatjuk és bő forró olajban ropogósra sütjük.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 204
elküldve: 6
receptkönyvben: 300
elkészítve: 10/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zellerkrémleves rokfortsajttal, zellerkrémleves másképp

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mari szeitz
mari / mari szeitz Mon, 2012-10-15 18:41

A zellert nem szeretem, de ez a leves ISTENI ! Mindenkinek nagyon ajánlom. Egyszerü és finom!

klepcsa
hugom / klepcsa Fri, 2011-01-07 13:20

Én rizsliszttel sűrítem,de tejszínnel is lehet akkor nem kell bele semmi sűrítés.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-10-21 14:42

miért kell beletenni keményítőt? csak mert ha nincs funkciója és nem igazán egészséges, akkor kihagyható...

352
zeller 2 db
főzőtejszín 2 dl
vaj 5 dkg
kéksajt 15 dkg
étkezési keményítő 1 kk
csirke alaplé 1 l