Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rokokótorta

Rokokótorta
Rokokótorta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta készítésénél eritrit-stevia keveréket használtam, ami a kristálycukor édességének a négyszerese! Ezt belekalkuláltam a mennyiség megadásánál. 

hozzávalók / 12 adag

Tortalap

Csokoládés vajkrém

Párizsikrém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortalap

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukhoz hozzáadjuk az eritrit-stevia keverék 1/3-át, és habosra keverjük vele.
  2. A fehérjéket elkezdjük habbá verni, hozzáadjuk a maradék eritrit-stevia keverék felét, majd a vége felé a maradék eritrit-stevia keveréket.
  3. Egy fakanálnyi tojásfehérjehabbal fellazítjuk a sárgákat, és óvatosan elkeverjük benne a maradék fehérjehabot és az átszitált kakaóporos lisztet.
  4. 12 szeletes tortaformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Csokoládés vajkrém

  1. A csokis vajkrémhez a pudingport kevés vízzel csomómentesre keverjük, a többi vizet a eritrit-stevia keverékkel feltesszük forrni.
  2. A pudingporos keverékkel besűrűsítjük, és forrásig keverjük.
  3. Ha kihűlt, géppel csomómentesítjük, a laktózmentes margarin hozzáadásával kihabosítjuk, és a kakaóporral ízesítjük.

Párizsikrém

  1. A másik krémhez a laktózmentes tejszínt az eritrit-stevia keverékkel és a laktózmentes vaj ¼-ed részével feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk az átszitált kakaóport, és forrásig tovább főzzük. Ha kihűlt, géppel csomómentesítjük, és a maradék laktózmentes vajjal kihabosítjuk.
  3. A rokokókrém ennek a két krémnek az 50-50 %-os keveréke.
  4. A kihűlt piskótakarikát 2 vagy 3 részre vágjuk, betöltjük a krémmel. A szélét és a tetejét is körbekenjük. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 864
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

jeles.lilla

Mióta szakács: 2017.07.19.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokoládétorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

316
tojás 5 db
stevia 25 g
cukrozatlan kakaópor 10 g
finomliszt 115 g
víz 2 dl
stevia 5 dkg
csokoládés pudingpor 50 g
tejmentes margarin 13 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
vaj 20 dkg
stevia 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 9 dkg
főzőtejszín 1.4 dl