Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Római gnocchi

Római gnocchi
Római gnocchi
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ausztriai olasz étteremben ettem előételként. Annyira ízlett, hogy megkörnyékeztük a szakácsot. Igen bonyolultnak tűnik, a valóságban nem annyira. Párhuzamosan lehet dolgozni, különlegessség. Az olaszok előételnek eszik, én zöldségleves után főételként kínálom.

hozzávalók / 4 adag

A gnocchihoz

A paradicsomszószhoz

ajánlat

Legjobb friss fűszernövényekkel, ma már ez beszerezhető, de ez nagyon megdrágítja. Ugyanolyan jó szárított fűszerekkel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a gnocchi készítését kezdjük el: a tejet a vaj felével felforraljuk, és belekeverjük a búzadarát és a lisztet.
  2. Állandóan kavarva 5 percig főzzük. Akkor van kész, amikor elválik az edény falától.
  3. A tűzről levéve beledolgozzuk a tejszínt, a tojásokat, a sajt felét, sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy sütőlapra 1 cm vastagon széterítjük, és hűlni hagyjuk.
  5. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  6. A szalonnát felkockázzuk. A répát meghámozzuk, megreszeljük.
  7. A vajon megpirítjuk a szalonnát, ha kisült, hozzáadjuk a hagymmát, 2-3 percig pirítjuk együtt, majd hozzáadjuk a reszelt répát. További 3 percig pirítjuk.
  8. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a zöldfűszereket. Felöntjük a zöldséglevessel.
  9. 1 órán keresztül nagyon kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik.
  10. Kidobjuk belőle a zöldfűszereket, merülő mixerrrel simára turmixoljuk. Ha kell sózzuk, borsozzuk.
  11. Amíg fő a paradicsomszósz, 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrúnk a darás masszából. Ha hideg vízbe mártjuk a pogácsaszaggatót, nem ragad rá a tészta.
  12. Tűzálló tálra tesszük a gnocchikat, ráöntjük a felolvasztott maradék vajat, megszórjuk a maradék sajttal. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  13. Forrón ráöntjük a paradicsomszószt, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 209
elküldve: 2
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomszószos gnocchi, házi készítésű gnocchi szalonnás paradicsommártással, gnocchi olasz módra

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

768
tej 5 dl
vaj 10 dkg
búzadara 150 g
finomliszt 3 dkg
főzőtejszín 2 ek
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
parmezán sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 4 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 1 db
konzerv paradicsom 400 g
zöldség alaplé 5 dl
babérlevél 2 db
bazsalikom 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint