Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Római zöldséges csirke hosszú lére eresztve

Római zöldséges csirke hosszú lére eresztve
Római zöldséges csirke hosszú lére eresztve
130 perc / előkészület: 40 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy alkalommal túl sok vizet öntöttem a rómaiba, és mert ebben a víz nem párolog el, remek, esszenciás "leves" lett az eredmény. Megszerettük ezt a variációt, de természetesen lehet kevés víz (avagy csak bor) hozzáadásával készíteni. 

Francia receptkönyvek, francia barátok leírása és szerény fantáziám alapján készült "zöldségtobzódás". Egy kicsit coq au vin, egy kicsit pot au feu, egy kicsit "én"... Szeretem ezt a (nem mázas) római edényt, mert minden ételnek egy pici "kemencearomát" kölcsönöz.

hozzávalók / 2 adag

Zöldségek:

  • 2 közepes répa
  • 2 közepes fehérrépa
  • zeller vagy 2 zellerszár
  • 1 marék ceruzabab (friss vagy fagyasztott)
  • 1 marék borsó (friss vagy fagyasztott)
  • 6 nagyobb gomba + pár szem erdei gomba (fagyasztott)
  • 2 újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 lecsópaprika
  • 1 nagy, érett paradicsom
  • pár szál petrezselyem szárastól
  • lestyán (ízlés szerint)
  • 1 mk provence-i fűszerkeverék
  • frissen őrölt bors
  • 1-2 ek ételízesítő
  • 1 dl száraz fehérbor
  • olívaolaj
  • dijoni mustár

ajánlat

Jól hűtött, száraz, könnyű fehérbor és baguette illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük, letakarva állni hagyjuk.
  2. A zöldségeket mossuk, és mindegyiket a jellegüknek megfelelő módon megtisztítjuk. A répákat, a zellert hasábokra, a paprikát, paradicsomot és a cukkinit vastagabb karikákra, a gombafejeket négybe vágjuk. Az újhagymákon egy kis zöld szárat is hagyunk, hosszában kettévágjuk. A fokhagymákat apróra kockázzuk.
  3. A csirkecombokat kb 3 ek olívaolajban elősütjük.
  4. Az előzőleg beáztatott római aljára beleszórjuk a zöldségek egyharmadát, erre "ágyazzuk" a csirkecombokat. A többi zöldséggel körberakjuk őket.
  5. Az ételízesítőt forró vízben feloldjuk, és annyit öntünk a rakottasra, amennyi éppen csak ellepi. Hozzátesszük a provence-i fűszert, beletépkedjük a lestyánt, és pár szál petrezselymet teszünk a tetejére, majd meglocsoljuk az egészet a fehérborral.
  6. Lefedjük, és a hideg sütőbe toljuk. Szép lassan pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Félidőben ellenőrizzük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 623
elküldve: 3
receptkönyvben: 27
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges csirkecomb római tálban, zöldséges csirke hosszabb lével, zöldséges-csirkés egytál

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!