Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Román hófehérke

Román hófehérke
Román hófehérke
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy román hölgytől van ez a nagyon finom, de ugyanakkor nagyon türelempróbáló süti.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Kizárólag csak vajjal készítendő!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lapok hozzávalóit összekeverjük, gyúrjuk, ameddig egy könnyen nyújtható tésztat kapunk.
  2. 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján egyenként megsütjük. Kb. 5-8 perc alatt megsülnek (a sütőtől is függ). Nem szabad megbarnulniuk!
  3. A krém készítéséhez felfőzünk 300 ml tejet, a maradék 100 ml-be belekavarjuk a lisztet és a keményítőt. Amikor felfőtt a tej, belekeverjük a lisztes tejet is, és addig főzzük, ameddig pudingszerű lesz. Levesszük a tűzről, és időnként megkavargatva teljesen kihűtjük.
  4. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Kanalanként adagolva összevegyítjük a két masszát.
  5. Megtöltjük (kenjük) a lapokat, mind a hármat! Tehát 3 lap 3 réteg krém. Hűtőbe tesszük kb.1-2 órára, ameddig a krém megkeményedik, majd kivesszük, kettőbe vágjuk, és egymásra tesszük a 2 darabot. Tehát egy 6 lapos sütink lesz.
  6. Most következik a legnehezebb rész.:) 3 azaz három napig pihentetjük a kamrában, vagy ha nincs kamránk, vagy túl meleg van, akkor a hűtőben. A lapok megpuhulnak, és a süti valósággal elolvad a szánkban.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x36 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 53 952
elküldve: 8
receptkönyvben: 273
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: 2

szakács

palice

Mióta szakács: 2011.02.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

alba ca zapada, fehér krémes, réteges krémes vajas főzött krémmel

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2016-10-22 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.10.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

palice
palice / palice Thu, 2012-11-08 22:41

Szia Eva-Anyoca!
A melo nem is annyira nehez,mint inkabb a varakozasi ido : -OO
DE aki csak kostolta,elkerte a receptet :))
Udv,Alice.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-11-10 11:10

Azt elhiszem!!!, nagyon szeretjük mi is a hasonló sütiket.:-O

Kérdezz rám, nyugodtan, - én néha elfelejtem, hogy mikor melyik finomságot terveztem be , pedig a naptárba is beleírom, megtervezve a heti menüt, (annyi finom főételt és sütit raktok fel! :-O ) , -és annyi minden más is közbejön, hogy ha elkészül, nem köszönöm meg. Most viszont jönnek az ünnepek, és ő is besorolva van a csodás ünnepi menüsorba, karácsony után kérdezz rá, hogy hogy ízlett, mert szeretném elkészíteni.:-O

Éva-Anyóca

1157
finomliszt 250 g
vaj 80 g
porcukor 2 ek
tojás 1 db
szalalkáli 1 teáskanál
tej 4 ek
tej 400 ml
vaj 250 g
finomliszt 2 evőkanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
porcukor 200 g
vaníliás cukor 1 csomag