Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Romantikus tejszínes torta

Romantikus tejszínes torta
Romantikus tejszínes torta
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kedvelem ezt a receptet, mivel szerintem nagyon egyszerű, és mindamellett elkápráztat mindenkit, aki látja és ízleli.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Krémhez

Meggykompóthoz

Díszítéshez

ajánlat

A meggy bármilyen gyümölcsre kicserélhető, például eperre vagy szilvára, akárcsak a pisztácia dióra vagy mandulára.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Tegyük keverőtálba a tészta száraz hozzávalóit. A margarint szobahőmérsékletűre olvasztjuk, amibe egyenként habverővel elkeverjük az egész tojásokat, majd a joghurtot is beletesszük. Végül a száraz és a nedves hozzávalókat összeforgatjuk, és közepesen kemény linzertésztához hasonlóra gyúrjuk. Frissen tartó fóliába tekerjük, és hűtőszekrényben fél órát pihentetjük, hogy a margarin visszadermedjen, így lesz könnyen nyújtható a tésztánk.
  2. Pihentetés után a tésztát két felé vágjuk, és egy közepes méretű tortaforma lapjához hasonló méretűre nyújtjuk egyenként őket, majd kivágjuk kör alakúra.
  3. 180 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Nem kell megbarnulnia, akkor jó, ha még puha.

Krémhez

  1. Az előre lehűtött habtejszínt egy keverőtálba tesszük a porcukorral, a mézzel, a vanília aromával vagy egy fél vanília rúddal. Felverjük, de csak annyira, hogy ne legyen már folyós állaga, de ne is legyen teljesen szilárd.

Meggykompóthoz

  1. A kompóthoz a cukrot a fűszerekkel és egy kanál vízzel összeforraljuk addig, amíg elkezd kicsit karamellizálódni. Ilyenkor tesszük hozzá a fél kiló magozott meggyet a kicsepegtettet levével együtt.
  2. Újra összeforraljuk, majd beletesszük a fél citrom levét, majd lehűtjük.

Díszítéshez

  1. A kisült torta lapjait megkenjük a meggykompót ízes levével. A pisztáciát késsel kis darabokra vágjuk. A kertben szedett rózsáinkat alaposan megmossuk és letörölgetjük egy papírtörlővel. Majd összeállítjuk a tortát.
  2. Az egyik kompótlével megkent tortát egy tálra fektetjük, majd megkenjük a hab felével, erre jön egy adag kompót és a pisztácia egy része. A folyamatot újra ismételjük emeletezve a tortánkat. A romantikus hangulat kedvéért a tetejére rózsaszirmokat szórunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 057
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lejlus

Mióta szakács: 2015.08.19.
3 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
alkalom: születésnap, Valentin-nap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Romantikus élvezet, meggykompótos linzertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

948
finomliszt 50 dkg
cukor 20 dkg
tojás 2 db
margarin 12 dkg
joghurt 1 dl
sütőpor 0.5 csomag
gyömbérpor 1 kk
ánizs 1 kk
fahéj 4 kk
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 500 ml
porcukor 15 dkg
méz 5 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
meggy 50 dkg
cukor 30 dkg
csillagánizs 2 db
fahéjrúd 1 db
szegfűbors 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert
víz 1 ek
pisztácia 5 dkg
rózsa 2 db