Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ronda és finom kenyér

Ronda és finom kenyér
Ronda és finom kenyér
225 perc / előkészület: 15 perc sütés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor először borítottam ki a kész kenyeret a konyharuhára, elkapott a nevetőgörcs: Nahát, ez az izé olyan, mint egy nagy Chokito! :) Azóta csak a "ronda és finom kenyér" névre hallgat.
Nagyon finom egyébként, és igen egészséges is, jótkékonyan hat az emésztésre a magas rosttartalma miatt. Mindenkinek, kicsiknek és nagyoknak is csak ajánlani tudom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon praktikus dolog ezt a kenyeret sütni, ha kirandulni megyünk, vagy előreláthatólag az elkövetkezendő napokban kicsi lesz a kenyérfogyasztásunk. Ez a kenyér ugyanis napokig megtartja a frissességét, nem szárad ki! 3-4 nap után is omlós marad.
A képen látható szeletet házi készítésű medvehagyma-pesto-val kentem meg, isteni volt :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Öntsük először a folyadékokat (a tejet és az olajat) a keverőtálba.
  2. Adjuk hozzá a sót és a cukrot.
  3. Öntsük a keverőtálba a lisztet és a korpát.
  4. Morzsoljuk a lisztre az élesztőt úgy, hogy lehetőleg ne érintkezzen az olajjal.
  5. Válasszuk ki a megfelelő programot 1 kg-os kenyér sütésére.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 419
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsa

Mióta szakács: 2010.10.07.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: köret

egyéb elnevezések

korpás kenyér, rostos kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildi_ko
ildi_ko Thu, 2015-05-14 10:38

Szia,
Finom lett, köszi a receptet! Én annyit módosítottam rajta, h tönkölybúzából csináltam és tettem bele teljeskiőrlésű lisztet is, plusz egy púpos evőkanál útifű maghéjat, mert kicsit aggódtam, h lágy lesz a tészta és beesik a teteje, de így teljesen jó volt.

593
tej 460 ml
olívaolaj 1 ek
2 kávéskanál
cukor 1 ek
finomliszt 420 g
búzakorpa 210 g
élesztő 21 g