Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ronda'de finom - Pulykaragu 7.

Ronda'de finom - Pulykaragu 7.
Ronda'de finom - Pulykaragu 7.
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt otthon a kamrában egy pár sárgarépa, és azon gondolkodtam, hogy mit lehetne belőle kihozni. A répa-babérlevél-mustár kombináció nagyon finom, így született meg ez a recept.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A legvégén lehet hozzáadni egy kis reszelt füstölt sajtot is, és akkor már majdnem egy finom kis gombamártást kapunk, főleg ha a sárgarépát kihagyjuk belőle. Köretként szinte minden megy hozzá, akár tészta, rizs, főtt vagy sült burgonya.
Természetesen bármilyen hússal elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellet 1 cm-es csíkokra szeleteljük, majd serpenyőben hirtelen kérgesítjük. Ha kész, tányérra szedjük.
  2. Ugyanígy járunk el a gombával, majd a 0,5-1 cm-esre vágott sárgarépával is. (Bár lehet kicsit macerás, de érdemes a hozzávalókat külön-külön sütögetni, mert a végén fenséges lesz az ízük).
  3. Mivel legvégül a sárgarépát pirítjuk le, ezért amint az kész, hozzáadjuk a felapírtott vöröshagymát és fokhagymát, kicsit összepároljuk, és vízzel felöntve hozzáadjuk a babérlevelet.
  4. Együtt pároljuk kb. 15 percig, majd hozzáadjuk az előre kérgesített pulykamell-csíkokat és a mustárt, majd készre főzzük.
  5. Ha a hús és a répa is megfőtt, ráöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a tejfölt. Kb. még 10 percig összeforraljuk, és csak a legvégén adjuk hozzá a már előre lepárolt gombát.

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 284
elküldve: 3
receptkönyvben: 353
elkészítve: 5/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes ragu, répás ragu, gombás-tejszínes pulykaragu

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hevike
Hevike / hevike Fri, 2012-02-10 18:35

Ma elkészítettem, és nagyon-nagyon finom lett! Mind el is fogyott! Köszi a receptet, ezt megtartjuk!

debmo
Debmo / debmo Mon, 2012-02-13 08:25

Szia Hevike!
Nagyon örülök annak, hogy ízlett, köszönöm a hozzászólásod :)

debmo
Debmo / debmo Tue, 2011-02-15 07:19

Szia Ancika!

Nagyon örülök, hogy ízlett a ragu és valóban jól passzol hozzá a rizs, mint ahogy szinte minden raguhoz. Kedves egészségetekre!

ancika25
ancika25 Mon, 2011-02-14 15:43

Sziasztok! Én is csatlakozom :) Nagyon nagyon finom lett,ízlett az egész családnak ! Köszönöm a receptet! Én főtt rizzsel tálaltam. Nagyon ízletes

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-22 17:57

Hűűű ez isteni finom lett!!! Mi krumplipürével ettük, mert nem vagyunk nagyon riszesek (max Basmati rizs amit eszünk csak az elég drága) és nagyon ízlett! Köszönöm a receptet!!!

debmo
Debmo / debmo Fri, 2011-01-21 07:42

Kedves Karolina!
Nagyon örülök annak, hogy ízlett, én is nagyon szeretem.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-19 22:06

Hát, megcsináltam és ISTENI lett! Nagyon köszönöm a receptet!!!

debmo
Debmo / debmo Fri, 2011-01-14 07:52

És hidd el, hogy nagyon finom is. A lányom semmilyen formában nem eszi meg a sárgarépát, viszont ebben a formájában Ő szokta követelni.

debmo
Debmo / debmo Thu, 2011-01-13 10:35

Kedves Mucóka!

Köszönöm a hozzászólásod.Nem is azért neveztem el rondának mert ronda, csak az egyszerű "pulykaragu" olyan snasszul hangzott.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2011-01-13 07:42

Kedves Debmo!
Tiéd lett 2011. január 12. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

560
pulykamell 60 dkg
sárgarépa 4 db
gomba 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
babérlevél 2 db
mustár 2 ek
főzőtejszín 2 dl
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl