Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rongyos gesztenyés muffin szilva mártással

Rongyos gesztenyés muffin szilva mártással
Rongyos gesztenyés muffin szilva mártással
30 perc / sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nevét a kinézetéről kapta. Amikor a sütőben voltak gyönyörű kerek formájuk volt. Ahogy kivettem összeráncosodtak. Mindenesetre ez egy nem mindennapi ízvilág. A szilva szószt mindenképp készítsük el hozzá!

hozzávalók / 4 adag

A gesztenyés muffinhoz

Az aszalt szilvás mártáshoz

ajánlat

Jól illik az egészben sült bébipulykához (recept hamarosan).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először előmelegítjük a sütőt 200 fokra, aztán kivajazunk és kilisztezünk egy muffintepsit.
  2. Előbb apró cafatokra tépkedjük a szikkadt zsemléket, majd beáztatjuk őket a tejbe és a konyakba.
  3. Ezután a gesztenyemasszát késes betétű robotgépben felaprítjuk, és hozzáadjuk a beáztatott zsemléhez.
  4. Hozzátörjük a tojásokat, hozzászórjuk az étkezési keményítőt, sózzuk, borsozzuk, és alaposan megfűszerezzük frissen reszelt szerecsendióval, majd 30 percig sütjük.
  5. Mártás készítése: a hozzávalókat egy kisebb edényben összefőzzük, majd botmixerrel pürésítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 759
elküldve: 6
receptkönyvben: 109
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sós gesztenyés muffin szilvaszósszal, gesztenyefasírt aszalt szilva szósszal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

saltynopapetta
saltynopapetta Thu, 2013-12-26 14:01

Kedves Big Boss,
Cukrozott vagy natúr gesztenyemasszát ajánlanál hozzá? Köszönöm!

Jencikém
Jencikém Wed, 2013-12-25 18:21

Kedves Big Boss! Hol is kezdjem...Megsütöttem a pulykát, nagyon finom lett, de az alap, ha a húst jól készítjük el, az csak finom lehet...De ez a muffin, a mártással!!!! Hát ez valami egészen fantasztikus! Maga a tökéletes harmónia! Ennél finomabbat még életemben nem ettem. Első karácsonyunkat töltöttük együtt szerelmemmel, és ez volt a menü. Nagyon nagy köszönet érte. Boldog Karácsonyt, és további jó egészséget kívánok! :)

ildica
ildica Wed, 2012-12-05 13:49

Rátaláltam erre a szuper receptre, én annyit változtatnék rajta, hogy az egészben sült pulyka mellé ezt a mártást meg egy kis hercegnőburgonyát készítenék. A fiam kinyúz, hogy mikor készítek egészben sült pulykát karácsonyra. Hát most elérkezettnek látom az időt, és ez a recept nagyon megtetszett. Köszönet érte! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-11-13 14:29

Kedves Big Boss!

Ma ő volt a desszert, hisz szezon van ,és nagyon szeretjük!! ,- tutira tovább tartott elkészíteni, (pedig az se sok idő :-)) ), mint amennyi idő alatt csak a morzsái maradtak:-))
Köszönet érte:-))
Szép hétvégét kívánok és kellemes következő hetet!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-04-23 21:40

Big Boss!

Ez valami mennyei_:-)))
Egész héten minden nap volt valami, amit sütöttem, vagy főztem, de muffin sütése nélkül egy nap se telt, pénteken, pld. hármat is:-)))Őt is elkészítettem, és valami frenetikus:-)))
Jó lehet Boginak, az én párom nem főz, minden másban, segít- (nagytakarítás!), és egyebek, aminek örülök, de a főzés egyfajta kreativitás, ami benne is megvan, de juszt se főz:-)))
Kellemes húsvéti ünnepeket!
Jó locsolkodást:-))
Szép estét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-01-06 14:59

Kedves Big Boss! Akkor korán kezdted az ez évben a melózást. :-((A muszáj nagy úr! Köszi szépen, kipróbálom, és megírom, hogy sikerült.:-))Szép napot!Éva-Anyóca

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sun, 2011-01-02 20:55

Hogy lehet, hogy én ezt eddig nem vettem észre?!? Nagyon izgalmas recept, el is teszem magamnak!
Guszta a látvány is! :-) Üdv: Éva

Big Boss
Big Boss / Big Boss Thu, 2011-01-06 06:46

Szia Nyamóka!Inkább finom mint szép és különleges íze van.A hússal és a szósszal társítva nagyon finom.Üdv:Dénes

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-01-02 11:28

Kedves Big Boss! Hát Ő az a híres rongyos!Guszta, és finomnak látszik.Elmentve.Elkészítendő a pulykához, azt már mentettem. :-))) Nem várok vele 2011. karácsonyáig, az már biztos,bár egy kissé gyomor kimélő ételeket próbálok főzni a közeli napokban, de elkészítem, lehet még e hóban,egész egyszerűen csábítóan guszta!:-))) Köszi szépen. Szép vasárnapot!Holnapra: jó első munkanapot ez új esztendőben! Éva-Anyóca

Big Boss
Big Boss / Big Boss Thu, 2011-01-06 06:48

Kedves Éva!
Köszönöm a jókívánságokat.Nekem már vasárnap kezdődött a műszak.Kóstold meg a pulykával ezt a muffint,jó étvágyat hozzá!Üdv:Big Boss

745
zsemle 2 db
tej 2 dl
konyak 3 ek
gesztenyemassza 25 dkg
tojás 4 db
étkezési keményítő 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 késhegynyi
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
aszalt szilva 10 dkg
száraz vörösbor 5 dl
méz 2 ek
fahéj 0.5 kk
cayenne bors 1 késhegynyi
vaj 10 dkg