Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rongyos kiflik ahogy erikaeger készíti

Rongyos kiflik ahogy erikaeger készíti
Rongyos kiflik ahogy erikaeger készíti
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak úgy ötleteltem egy kis rongyos kifliszerűséget. :)))

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, és az összes hozzávalókkal kelt tésztát gyúrunk.
  2. Bőven duplájára kelesztjük.
  3. Majd ha megkelt, 8 darabra vágjuk, és amennyire tudjuk, vékonyra elnyújtjuk, majd megkenjük nem folyósra olvasztott margarinnal. Újabb adagot kinyújtunk, és rátesszük.
  4. Így kapunk 2x 4 lapos kis tészta anyagot, amit szépen szétnyújtunk, ha tudjuk kerekre, ha nem, az se baj, és én derelyevágóval körcikkszerűen felvagdostam, tehát az egyik tésztából lett 12 db.
  5. Újra megkenjük őket picit vajjal, és feltekerjük úgy, hogy a hegyes vége marad kifelé.
  6. Olajozott vagy zsírozott tepsibe pakoljuk, és hagyjuk kicsit megkelni, majd tojással megkenjük, és szezámmal megszórjuk.
  7. Ugyanígy csinálni a másik adag tésztát is, csak azt még feltekerés előtt megkenjük kb. 5 deka cukros dióval, amit kicsi vízzel tettünk kenhető állagúvá, és ezzel kenjük meg a kiskifliket belül, majd feltekerjük, és amikor ez az adag is megkelt a tepsiben, átkenjük tojással, és a még megmaradt diós kencét rákenjük kívülre is.
  8. Piros ropogósra sütjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 997
elküldve: 3
receptkönyvben: 126
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

erikaeger

Mióta szakács: 2012.05.24.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

diós kifli, vajas kifli, szezámmagos tekercs

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

benari
benari Sat, 2013-06-22 14:42

Kedves Erika! Szeretném megkérdezni,hogy a megadott margarin a tésztába kell,vagy azzal kell megkenni a tésztát ? Köszönöm.

1243
finomliszt 60 dkg
tej 3 dl
friss élesztő 3 dkg
cukor 1 teáskanál
tojás 1 db
tejföl 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
1 kk
napraforgó olaj 1 teáskanál
margarin 25 dkg
szezámmag 1 ek
dió 5 dkg
cukor 1 teáskanál
tojás 1 db