Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rongyos lapóka

Rongyos lapóka
Rongyos lapóka
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legfrissebb Príma Konyha Magazinban találtam ezt a receptet. Az íze a csöröge fánk és a farsangi fánk keverékére hasonlít. Bevallom az újságban szebbek és "rongyosabbak" lettek a sütik, valószínűleg azért, mert az utolsó két lépés számomra kínai volt. Azt hittem kreatív vagyok, de ez a fánkszerű édesség kifogott rajtam. Az íze viszont finom és ez a lényeg.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben elmorzsolva kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálban elkeverjük a szódabikarbónával és a sóval. A közepébe beleöntjük a kefirt. Az élesztőt hozzáöntjük és jól eldolgozzuk. Langyos helyen fél órát pihentetjük.
  3. Lisztezett gyúródeszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk a tésztát, majd a zsír felével megkenjük. Szorosan feltekerjük. 15 percig ismét állni hagyjuk.
  4. A feltekert tészta két végét középre behajtjuk és újból vékonyra kinyújtjuk. Rákenjük a zsír másik felét és újra rúd formájúra tekerjük fel. 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk belőle. Fél órát langyos helyen ismét kelesztjük.
  5. Az olajat felforrósítjuk, a tekercseket egyenként kinyújtogatjuk és ropogósra sütjük. Konyhai papírtörlőn jól lecsepegtetjük.
  6. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk és lekvárt is kínálhatunk mellé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 222
elküldve: 0
receptkönyvben: 151
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csöröge fánk, farsangi fánk

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-17 11:00

Szia!Szeretném kipróbálni!Nem lehet nagyon érezni a zsír ízét?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Mon, 2011-01-17 11:50

Szia! De, egy kicsit természetesen, de ne zsírban hanem étolajban süssed. Az azért annyira nem erőteljes. Ha konyhai papírtörlőre szeded ki akkor az felitatja a maradék olajat. üdv kiki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-17 18:28

Köszi,holnap kipróbálom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-01-28 15:17

Köszönöm a sok látnivalót!/ennivalót/

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-02-21 15:16

Nagyon jól néz ki, enném nagyon :)))

604
élesztő 2 dkg
tej 1.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
finomliszt 50 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
kefir 2 dl
1 kk
disznózsír 4 dkg