Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rongyos leves friss zöldbabbal

Rongyos leves friss zöldbabbal
Rongyos leves friss zöldbabbal
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi családi kedvenc. Mi mindig  rongyos levesnek hívtuk, a tojásfehérje "rongyossága" miatt. Ezúttal belecsempésztem egy kis édesen-friss zöldbabot; nem utoljára! Az ízek tökéletesen harmonizálnak; a zöldbab igen jól beleillik a savanykás-tojásos-zöldfűszeres levesbe! Aznap sütött, friss kovászos kenyeremmel tálaltam egy könnyű vacsorára.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon a liszttel, köménnyel, fokhagymával és a fűszerpaprikával világos rántást készítünk.
  2. Felengedjük 2 liter vízzel, beledobjuk a babérleveleket, és 2 perc alatt átforraljuk.
  3. Ezután lehúzzuk a tűzről, és beleöntünk 2 evőkanál ecetet (figyeljük, nehogy kifusson az ecet miatt).
  4. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk, majd óvatosan beleütjük a tojásokat, egy gyengédet keverünk rajta (ettől lesz "rongyos"  a leves:) ), majd 5 percig lassú tűzön főzzük.
  5. Ezután beledobjuk a zöldbabot, és pár perc alatt roppanósra főzzük, majd beleszórjuk az apróra vágott zöldfűszereket, egyet keverünk rajta, lefedjük, és elzárjuk alatta a tüzet.
  6. Aki savanykásabban szereti, evéskor tehet bele még ecetet.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 011
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tojásleves, köménymag leves, rántott leves, rongyos leves, zöldbab leves, savanyú leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

203
tojás 6 db
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
köménymag 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 kk
zöldbab 50 dkg
babérlevél 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ecet 2 ek
cseresznyepaprika 1 db
víz 2 l