Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós bunda alatt sült csirkemell gyors cézársalátával

Ropogós bunda alatt sült csirkemell gyors cézársalátával
Ropogós bunda alatt sült csirkemell gyors cézársalátával
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirke szaftosra sül a ropogós bunda alatt, közben pedig könnyen összedobhatunk egy gyors cézársalátát hozzá.

www.lurpak.com/hu-hu/

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkét sózzuk-borsozzuk, majd sütőpapírral bélelet tepsire tesszük, megkenjük őket vékonyan mustárral.
  2. A fokhagymát, a kakukkfüvet, a durva szemű sót és az egész borsot mozsárban összetörjük, majd tálba kanalazzuk. Hozzákeverjük a puha vajat és a citromhéjat.
  3. Belereszeljük a sajtot és a pankoval (vagy hagyományos kenyérmorzsával) együtt elmorzsoljuk.
  4. A csirkeszeleteket beborítjuk a morzsával, és rányomkodjuk.
  5. 200 fokon 20 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.

A salátához

  1. A fokhagymát a szardellával és kevés sóval mozsárban pürésítjük.
  2. A két tojássárgáját robotgépbe tesszük, majd szép lassan, csurgatva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat.
  3. Az így kapott sűrű krémet kikanalazzuk, elkeverjük benne a fokhagymás-szardellás pürét és a citromlevet, frissen őrölt borssal ízesítjük.
  4. A salátaleveleket átmossuk, és megforgatjuk az öntetben.
  5. Pirított kenyérkockával és reszelt parmezánnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 107
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lurpak

Mióta szakács: 2016.03.01.
13 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás csirke, csirkemell panko bundában

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

925
fokhagyma 3 gerezd
kakukkfű 3 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 50 g
panko 25 dkg
vaj 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
dijoni mustár 2 teáskanál
csirkemell filé 50 dkg
fokhagyma 1 gerezd
szardella 4 db
1 kávéskanál
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 125 ml
citromlé 2 ek
római saláta 1 közepes db
parmezán sajt 50 g
olívaolaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint