Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós-bundás banán

Ropogós-bundás banán
Ropogós-bundás banán
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kínaiban kapható ropogós, sült banán receptjét régóta próbáljuk tökéletesre fejleszteni. Elkészítettünk nektek egy gyors és egyszerű verziót, ami reggelire, uzsira vagy desszertnek is kiváló!

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a keményítővel, szódabikarbónával, sóval, majd a hideg ásványvizet is hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük. Egy kissé híg palacsintatésztát kell kapnunk.
  2. A banánokat felvágjuk, és alaposan beleforgatjuk a masszába.
  3. Majd bő, forró olajba tesszük, és aranybarnára sütjük őket.
  4. Az olajból kiszedjük, lecsepegtetjük, majd mézzel lecsurgatva és szezámmaggal megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 52
össznézettség: 5 453
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
50 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült banán

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

476
banán 3 nagy db
finomliszt 70 g
ásványvíz 1 dl
szódabikarbóna 1 kávéskanál
étkezési keményítő 2 evőkanál
1 csipet
méz 3 ek
szezámmag 1 ek