Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós csirkecomb lecsóval és tejfölös-túrós gnocchival

Ropogós csirkecomb lecsóval és tejfölös-túrós gnocchival
Ropogós csirkecomb lecsóval és tejfölös-túrós gnocchival
120 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazi kalória bomba, úgyhogy aki fogyókúrázik, az most bátran kattintson tovább. Aki viszont szereti, hogy a különböző ízek izgalmasan váljanak eggyé szájában, annak feltétlenül ajánlom kipróbálni. Kell hozzá idő, úgyhogy ne egy gyorsan összedobom típusú vacsorát tervezzünk vele, de megéri a fáradtságot.

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók a csirkecombhoz

Hozzávalók a lecsóhoz

Hozzávalók a gnocchihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A ropogós csirkecombok

  1. A csirkecombokat fűszerezzük ízlés szerint. Én a következő fűszereket használtam: só, bors, majoranna, bazsalikom, szárított snidling, fűszerpaprika, mustár, napraforgó olaj.
  2. Egy sütő edényt (tepsi, üvegtál stb.) kenjünk ki olajjal. A húst tegyük az edénybe, fedjük le alufóliával, és tegyük a sütőbe 200 fokon kb. 50-60 percre.
  3. Ha már majdnem készre sült a hús, a fóliát vegyük le az edényről, a hús alatt lévő pecsenye lével többször átkenve süssük tovább a combokat, míg szép pirosra és ropogósra nem sülnek.

Finom zamatok a kertből (a lecsó)

  1. A császárszalonnát vágjuk apró kockára. Tegyük egy edénybe (amibe az egész lecsó bele fog férni), és lassú tűzön süssük meg.
  2. Tegyük hozzá a félbevágott majd felkarikázott vöröshagymát, és addig süssük, míg kicsit megfonnyad.
  3. Ezután tegyük hozzá a feldarabolt paprikákat, és lefedve kicsit fonnyasszuk meg ezt is.
  4. Legvégül tegyük hozzá a felkockázott paradicsomot és az apróra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt kb. 20 percig közepes lángon rotyogtatjuk. Fontos, hogy érett és zamatos paradicsomot használjunk. Ettől és a kaliforniai paprikától kicsit édeskés lesz a lecsónk.
  5. Mikor elkészült, a fedőt levéve kicsit főzzünk el a levéből. Ha nem lett elég édes, 1-2 csipet cukrot, vagy egy kevés mézet tehetünk hozzá.

Gnocchi

  1. A krumplit héjastól főzzük meg. Nagyjából egyforma méretű egyedeket válogassunk össze, hogy egyformán főjenek. Ha lehet, minél "lisztesebb" krumplit használjunk, annál kevesebb liszt kell majd hozzá. A megfőtt krumplit még melegen hámozzuk meg, törjük össze, és tegyük félre kicsit hűlni.
  2. Ha meghűlt, adjuk hozzá a tojást, a lisztet és a sót, és gyúrjunk belőle egy lágy, de nem ragacsos tésztát.
  3. Közben közepes lángon egy fej apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megsütünk és megpirítunk, majd a kész tésztához adjuk, és jól beledolgozzuk azt.
  4. A tésztát kis adagokban nyújtsuk ki, vagy sodorjuk 1-3 cm vastag csíkká, rúddá, majd daraboljuk fel hasonló méretűre. A kis darabokból pici golyókat vagy nudlikat gyúrhatunk, vagy egyszerűen csak úgy hagyjuk, ahogy sikerült feldarabolni.
  5. Forró sós vízbe tesszük, és megfőzzük. Akkor főtt meg, amikor feljön a víz tetejére. A megfőtt gnocchikat leszűrjük, lecsepegtetjük, és egy tálba tesszük.

A tálalás

  1. A csirkecombot, a gnocchit és a lecsót egy tányéron, együtt tálaljuk.
  2. A tejfölt és a túrót összekeverjük úgy, hogy egy laza, szinte locsolható állagú masszát kapjunk. Kicsit megsózzuk, majd a gnocchira locsoljuk.
  3. Frissen, melegen fogyasszuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 11 610
elküldve: 1
receptkönyvben: 245
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Takibácsi

Mióta szakács: 2014.07.22.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lecsós sült csirke gnocchival, sült csirkecomb tejfölös krumplival

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Mon, 2015-09-07 18:02

Biztos nagyon finom, és gusztusos. Azért az a gnocchi, nálunk nudli, egyes tájegységekben, bucinudli, /vagy bille mácsik/. Remélem nem sértettem meg senkit.
Hirtelen eszembe jutottak a magyar nevei.
üdvözlet .. Marika mama.

taky77
Takibácsi / taky77 Wed, 2015-11-18 11:54

Sértődés abszolút nincs. Valóban jó kis nudli féle anyagból van, az alakja, formája lenne hivatott a nevét visszaadni (persze nem biztos, hogy sikerült :) )

867
csirkecomb 6 db
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
tv paprika 2 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
paradicsom 6 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
császárszalonna 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 80 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
1 kávéskanál
tehéntúró 10 dkg
tejföl 2 dl