Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós csirkeszárny vele sült burgonyával

Ropogós csirkeszárny vele sült burgonyával
Ropogós csirkeszárny vele sült burgonyával
95 perc / előkészület: 15 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük, és olcsó!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jól megmosott, leszárított szárnyakat vágjuk el az ízületeknél. Kapunk egy vastagabb, egy vékonyabb darabot és a szárnyvéget, amit ne dobjunk ki, tegyük el a mélyhűtőbe, később jó lesz egy levesbe. A szárnydarabokat sózzuk be. Tisztítsuk meg a burgonyát és szeleteljük fel ne túl vékonyan, sózzuk, borsozzuk.
  2. Készítsük el a pácot: keverjük ki a joghurtot a mustárral, fűszerekkel, áttört fokhagymával, olajjal, worcestershire szósszal. Forgassuk bele a csirkeszárnyakat, és pácoljuk egy éjszakát, de legalább pár órát.
  3. Az olajjal kikent tepsibe helyezzük el a páctól lecsöpögtetett csirkét, hogy ne fedjék egymást a darabok, hagyjunk helyet a burgonyának is. Fedjük le fóliával, tegyük a sütőbe 180 fokra egy órára, majd vegyük le a fóliát, tegyük a sütőt grill-fokozatra, ha van ilyenünk, ha nincs, süssük fólia nélkül 20 percet, közben azért nézzünk rá, meg ne égjen.
  4. Tálaljuk együtt ezt a finomságot, bármilyen saláta illik hozzá, amit szeretünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 182
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirkeszárny joghurtos pácban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

689
csirkeszárny 6 db
majoranna 1 kk
mustár 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
joghurt 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
worcestershire-szósz 1 teáskanál
burgonya 6 db
2 kávéskanál
bors 1 kávéskanál