Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós csirkeszárnyak kétféle körettel

Ropogós csirkeszárnyak kétféle körettel
Ropogós csirkeszárnyak kétféle körettel
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fagyasztóban kutatva találtam rá a csirkeszárnyakra, hát az igazán sütve jó! És milyen jó, hogy a sütőzacskó segítségével zsírmentesen süthető, csak a saját zsírja sül ki. A karfiol a "Tofu dubarry-módra" receptem elkészítése során vált feleslegessé, itt viszont igazán jó szolgálatot tett. Férfiembernek krumplival tálaltam, jómagam megmaradtam az egészségesebb változatnál. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 2 adag

A ropogós csirkeszárnyakhoz

A köretekhez

A savanyúsághoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyak végeit a szárny combrésze alá hajtjuk, így formázzuk őket gusztára.
  2. A fűszerpaprikát, a borsot, a sót, a köményt és a chiliport összekeverjük, és bedörzsöljük vele a szárnyakat. Egy sütőzacskóba dobjuk őket, mellé tesszük a felkarikázott hagymát, és másfél órán át hűtőben pácoljuk.
  3. Hideg sütőbe téve, (a sütőzacskót ne felejtsük megszurkálni) 40 percig sütjük 200 fokon, majd kivágjuk  a sütőzacskót, és még 10 percig pirítjuk.
  4. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikára vágva 2 kanál olajon serpenyőben megpirítjuk. Kicsit sózzuk meg közben.
  5. A gerslit a főzés előtt egy órával beáztatjuk 2,5-szeres vízben, majd kevés sóval puhára pároljuk. A karfiolt szintén sós vízben kifőzzük. Ez az egészséges és kalóriaszegényebb köret, viszont a karfiol és a gersli is igen jól telíti a gyomrot.
  6. Tálalásnál a hús mellett sült hagymával díszítettem az ételt és csípős ecetes almapaprikát kínáltam hozzá, amit édesanyám készített.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20*18*5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 697
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkeszárnyak krumplival és gerslis karfiollal, fűszeres csirkeszárnyak hagyományos és reform körettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

698
csirkeszárny 50 dkg
fűszerpaprika 3 tk
cayenne bors 0 ízlés szerint
1 tk
bors 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
vöröshagyma 1 nagy fej
gersli 5 dkg
karfiol 15 dkg
burgonya 6 db
napraforgó olaj 2 teáskanál
0 ízlés szerint
almapaprika 20 dkg