Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós csokis keksz Loli konyhájából

Ropogós csokis keksz Loli konyhájából
Ropogós csokis keksz Loli konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebéd utánra szerettem volna egy kis desszertet készíteni, és az otthoni hozzávalókból ezt a receptet találtam ki.
Nagyon egyszerű, és a hozzávalók bátran variálhatók. A mogyorót cserélhetjük dióra, de akár aszalt gyümölcsöket is hozzáadhatunk a masszához, úgy is nagyon finom lesz. Teázáshoz/kávézáshoz is bátran ropogtathatjuk őket. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot.
  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet, sütőport, kakaóport, aztán hozzáöntjük a cukros vajat.
  3. A ledarált mogyorót és a zabpelyhet szépen hozzádolgozzuk, utána pedig hozzáöntjük a tojásokat és az apróra vágott étcsokit, majd elkeverjük.
  4. A sütőpapírral kibélelt tepsire kis halmokat teszünk a masszából, majd kanál segítségével lelapogatjuk őket.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percen keresztül sütjük őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 904
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Loli

Mióta szakács: 2012.10.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorós csokoládés keksz, csokoládés keksz, csokis keksz zabpehellyel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

850
margarin 12.5 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
étcsokoládé 10 dkg
földimogyoró 10 dkg
zabpehely 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek