Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós csokis-mogyorókrémes torta

Ropogós csokis-mogyorókrémes torta
Ropogós csokis-mogyorókrémes torta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a Nők lapja konyha 2013. október számából van, a különbség csak a krémek arányában van. A tortát a barátnőmnek sütöttem először, és olyan jól sikerült, hogy a szülei még azóta is erről áradoznak. Egyetlen probléma van vele: képtelenség leállni vele...

hozzávalók / 10 adag

A piskóta

A ropogós krém

A csokis krém

ajánlat

Ha szépen szeretnénk díszíteni a tortát, akkor szeletelt mandulával vagy darált mogyoróval is bevonhatjuk még az oldalát. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskóta

  1. A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük. Majd a sárgájákat egyenként hozzákeverjük.
  2. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, ezután pedig óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
  3. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, és tűpróbáig sütjük. (Én 22 cm átmérőjű formát használtam.)
  4. Ha kész, a kihűlt piskótát három részre vágjuk.

A ropogós krém

  1. A nutellát a darabokra tördelt fehér csokival és az olajjal együtt gőzfürdő felett megolvasztjuk.
  2. A rolettiket apró darabokra törjük, és belekeverjük a nutellás krémbe.
  3. Ezzel a krémmel megkenjük az alsó lapot, és ráhelyezzük a középsőt (célszerű visszarakni a tortakarikába, nehogy szétcsússzanak a rétegek).

A csokis krém

  1. 0,6 dl habtejszínt gőzfürdő felett megmelegítünk, majd beletördeljük az étcsokoládét.
  2. Egy másik tálban a maradék habtejszínt kemény habbá verjük.
  3. A zselatint a vízzel megduzzasztjuk, majd megmelegítjük.
  4. Egy következő tálban a tojássárgáját a cukorral habosra verjük.
  5. A csokis krémet és a zselatint hozzákeverjük a tojássárgájás krémhez, ezután a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
  6. A krém kb. 3/4-ét rásimítjuk a középső tortalapra, és ráillesztjük a tetejét. Ezek után a maradék krémet és a tortát is egy kis időre hűtőbe tesszük, hogy a zselatin megdermedhessen.
  7. Ha ez kész, levesszük a tortakarikát, és a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 230
elküldve: 1
receptkönyvben: 127
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Landyland

Mióta szakács: 2014.02.18.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokis-mogyorós torta, nutellás torta, csokitorta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anzsalej
Anzsalej Thu, 2016-10-27 10:35

Kedves Landyland,
hamarosan szülinapot ülnénk, oda készíteném ezt a tortát. Annyi a kérdésem, hogy a ropogós krémben nem fog a roletti megpuhulni? Nyilván előző nap fogom ezt megcsinálni és tartok tőle, hogy mire szeleteléshez kerül a sor, már nem fog ropogni, mert a krém nedvességétől megpuhul. Legalább is én ezt tapasztaltam amikor egyszer az oldalára használtam díszítésnek. De nagyon kinéztem magamnak ezt a tortát!

Landyland
Landyland / Landyland Thu, 2016-10-27 11:39

Szia, mi is ettől féltünk az elején, de szerencsére kellemesen csalódtunk, egyáltalán nem puhult meg, nekem az a kedvenc részem az egész tortából. Ha a nutella összeáll, az egész kimondottan kemény lesz, néha alig bírjuk felvágni, de szerintem ez a jó benne, így lesz jó ropogós :)

Anzsalej
Anzsalej Thu, 2016-10-27 11:46

Köszönöm a gyors választ, elkészítem! Másik kérdés: az oldalára kb mennyi roletti fért?

andi.lnt
andi.lnt Fri, 2015-02-13 18:02

Ez a torta tényleg isteni!!!! A családnak nagyon ízlett, bekerült a kedvencek közé.
Én a cukrot xilittel helyettesítettem (mert csak ez van itthon) és a mennyiségét is felére csökkentettem. Nekünk így is elég volt az édessége.

663
tojás 8 db
cukor 16 dkg
finomliszt 16 dkg
cukrozatlan kakaópor 30 g
roletti 20 db
nutella 16 dkg
fehér csokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 6 ek
étcsokoládé 12 dkg
habtejszín 3.6 dl
tojássárgája 3 db
cukor 6 dkg
zselatin 0.75 ek
víz 0.3 dl