Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós francia omlett

Ropogós francia omlett
Ropogós francia omlett
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szemezgettem az omlett receptekkel, de valahogyan semelyik se ragadta meg a fantáziámat igazán. Azonban ma nagyon éhes voltam, és amint kinyitottam a hűtőt láttam, hogy ma omlett lesz ebédre. 

Hasonlóan finom lehet, ha szalonnával készítjük sonka helyett, vagy ha fűszerezzük a tojást.

Jó étvágyat hozzá!:)

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszünk két serpenyőt a tűzhelyre, az egyiket egy kis olajjal, a másikat üresen, mindkettőt 7-es fokozatra. Az üres lehetőleg legyen kerámia serpenyő.
  2. A lilahagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a forró (vagy még nem forró) olajos serpenyőbe tesszük.
  3. A tojásokat beleütjük egy műanyag edénybe, és elektromos habverővel maximális fokozaton 2-3 perc alatt felverjük, mire a hagyma is üvegesre sül.
  4. A sonkát felkockázzuk, a hagyma mellé rakjuk.
  5. Tenyerünket óvatosan az üres serpenyő fölé helyezzük, hogy meggyőződjünk róla, hogy felforrósodott. Ha elég meleg, a felvert tojásokat ráöntjük a serpenyőre zsiradék nélkül, és a tetejét ízlés szerint megsózzuk. Pár másodperc eltelte után a sajtot közvetlen a tojásra reszeljük.
  6. A kaliforniai paprikát felkockázzuk, a hagyma és a sonka mellé öntjük, pár percet hagyjuk sülni.
  7. Körülbelül 4-5 perc alatt átsül a tojás, de ne lepődjünk meg, ha a teteje habos marad. Fakanállal próbáljunk alányúlni, érezni fogjuk, hogyha még sülnie kell egy kicsit. 
  8. Ha már csak 1 mm-es a hab a tetején, a fakanállal alányúlunk, átemeljük egy nagy méretű tálba, közvetlen a tetejére öntjük a hagymás keveréket, és ráhajtjuk a tojást.
  9. Paradicsommal, bazsalikommal és tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 363
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csanna

Mióta szakács: 2012.06.14.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

ropogós francia omlett, ahogyan a magyarok szeretik, omlett, francia omlett, hagymás omlett

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

adrika128
adrika128 Wed, 2013-10-23 10:38

Megcsináltam reggelire, nagyon jó! :) Igaz nekem sok ez az adag, ezért 2en ettük meg. :)

csanna
Csanna / csanna Wed, 2013-12-04 15:01

Őszinét szólva nekem is elég kétszer, de az én kislánygyomrom semmi egy korgó férfigyomorhoz képest, és inkább legyen sok, mint kevés :)

csanna
Csanna / csanna Fri, 2013-09-06 15:54

10-ből hetes fokozat volt, szóval 6-ból a 4-eset ajánlom :) A lényeg, hogy úgy süljön át a tojás teteje is, hogy alul nem ég meg :)

endivia
endivia Tue, 2013-09-03 08:28

szia! 7-es fokozat... hm. az a közepes láng akar lenni? a mi tűzhelyünk csak 6 fokozatos... köszi E

490
tojás 3 db
füstölt szalonna 2 dkg
lila hagyma 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 0.2 közepes db
parmezán sajt 2 dkg
sonka 2 dkg