Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós kacsa ízletes pecsenyeszósszal

Ropogós kacsa ízletes pecsenyeszósszal
Ropogós kacsa ízletes pecsenyeszósszal
270 perc / előkészület: 45 perc főzés: 210 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A ropogós kacsa Alfons Schuhbeck német mesterszakács receptje alapján készült. Egy nappal hamarabb elő lehet készíteni. Másnap csak a grillt bekapcsolni, 10-15 percig grillezni, a szószt felmelegíteni, esetleg utanaízesíteni.

hozzávalók / 4 adag

A hús elkészítéséhez

A szószhoz

ajánlat

Körítésként ajánlott a zsemlegombóc, burgonyagombóc, párolt vöröskáposzta. De el tudom képzelni hercegnő burgonyával vagy burgonyakrokettel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 140 fokra előmelegítjük.
  2. A kacsát megmossuk, a szárnyait levágjuk, eltávolítjuk a belsőségeket, kívül-belül szárazra töröljük.

  3. Az almát és a hagymát durva darabokra vágjuk, sóval, borssal, majorannával, kakukkfűvel és rozmaringgal ízesítjük. Az egészet a kacsa hasüregebe tesszük, hústűvel összetűzzük a nyílást. A kacsát egy fedeles sütőtepsibe tesszük, a szárnyakat mellérakjuk, a levest hozzáöntjük, lefedjük, és betoljuk a sütőbe. Kb. 180-210 perc alatt puhára pároljuk. A bőr világos, a hús puha kell, hogy legyen.

  4. A kacsát kivesszük, a főzőlevet zsírtalanítjuk, majd a szószhoz felhasználjuk.

  5. A sütőt 220 fokra kapcsoljuk.

  6. A kacsának a combjait és a mellét levágjuk, ügyelve, hogy szép darabokban maradjanak. A tölteléket a hasüregből kivesszük. A visszamaradt csontokat apró darabokra vágjuk (olló vagy konyhai bárd segítségével), egy tepsire szórjuk, és a 220 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt barnára sütjük. A zsíradékot eltávolítjuk.

  7. A zöldségeket megtisztítjuk, majd 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, és a kockára vágott zöldségeket az olajban megpirítjuk.

A szósz készítése:

  1. Egy lábasban a porcukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és egy kicsit barnítjuk, felöntjük a bor felével, és krémesre főzzük. Hozzáadjuk a maradék bort, és ismét felfőzzük. Hozzáadjuk a megbarnított csontokat, a zöldséget, és felöntjük a megmaradt főzőlével. Lassú tűzön, 60 percet főzzük. Szitan átszűrjük, majd a levet felére beforraljuk.
  2. Az étkezési keményítőt elkeverjük kevés vízzel, és a szószhoz kavarjuk. 2 percig főzzük. Hozzáadjuk a fűszereket, és kb. 5 percig a szószban hagyjuk, hogy a szósz átvegye az ízüket. A fűszereket kivesszük, a szószba keverjük a hideg vajat, ha akarunk, egy kis kacsazsírt is tehetünk hozzá, sóval ízesítjük.

Befejezés:


  1. A ropogósra sült kacsához bekapcsoljuk a sütőnek a grilljét (a legmagasabb hőfokon), a kacsa mellét és a combokat a bőrös résszel felfelé egy tepsibe rakjuk, hozzáöntünk 5 evőkanálnyi levest, és közvetlen a grill alatt, 10-15 percig sütjük.


  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 98 229
elküldve: 15
receptkönyvben: 450
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ropogós kacsapecsenye finom szósszal, ropogós kacsa különleges szósszal, ropogós kacsasült ízletes mártással

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evajahnke
java46 / evajahnke Fri, 2011-12-30 20:30

Köszönöm ezt a remek receptet! Eddig nem tudtam elképzelni, hogyan kell egy ropogós kacsasültet elkészíteni. Jól sikerült és nem is találtam olyan nehéznek az elkészítését, amennyire tartottam tőle. Üdvözlettel Jahnke Éva

Amaryllis
Amaryllis Fri, 2011-12-30 18:11

Szerintem nagyon jó a recept! Csak annyi megjegyzésem lenne, hogy sajnos az ára nagyon alul van becsülve. Egy 2 kg-s kacsa alsó hangon 2500 Ft. Inkább 3000 Ft. körül van az összköltség.

Kerigirl
Keri / Kerigirl Tue, 2010-12-21 21:25

Szia!!!
Lehet tudatlan vagyok,de ha jól olvasom akkor miután megsült a kacsa és felszeletelted akkor a maradék csontokat még újra megkel sütni és más hozzávalók hozzá adásával lesz a szósz?!!!!Elég szokatlan módszer ez,nem?!!
Vagy nem tudom de nekem ez fura,és nagyon macerásnak tűnik így ez a recept!?!
Szerinted ha kihagyjuk a csontost részt akkor mien lesz ez a szósz?
Válaszodat előre is köszönöm!!!

glaser
Glaser / glaser Wed, 2010-12-22 07:48

Szia. Lehet hogy igy egy kicsit macerans a szosznak a keszitese, de igy lesz igazi. Megprobalhatod kihagyni a csontos reszt, biztos ugy is jo lesz. De en nem hagynam ki, ez igy tökeletes, a legfinomabb szosz amit keszitettem. Üdv, Maria

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-12-16 10:31

te csak azert fozol, hogy nonstop idepakolgathasd a kepeket?

Ducza
Ducza Thu, 2010-12-09 18:00

Te csak azért olvasod a recepteket, hogy kellemetlenkedhess?

876
kacsahús 2 kg
vöröshagyma 0.5 közepes db
alma 0.5 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
csirke alaplé 1.2 l
vöröshagyma 2 közepes fej
sárgarépa 1 közepes db
zeller 100 g
napraforgó olaj 1 ek
porcukor 2 teáskanál
sűrített paradicsom 10 g
vörösbor 250 ml
étkezési keményítő 2 kk
majoranna 1 szál
kakukkfű 1 szál
rozmaring 1 szál
narancshéj 2 tk
gyömbér 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
vaj 2 ek