Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós kacsacomb Palanett konyhájából

Ropogós kacsacomb Palanett konyhájából
Ropogós kacsacomb Palanett konyhájából
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon karakán, határozott ízvilágú és egyszerűen elkészíthető sült készült a minap nálunk, ami természetesen látványra sem utolsó. ;)

Kacsacombot sütöttünk, méghozzá olyan jó fűszereset, zsírosat és ragacsosan cuppogósat! Megvan nektek is, ugye? ;) Nagyon szeretem!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst lemossuk, beirdaljuk, és fűszerezés után néhány órát hűtőben állni hagyjuk. Egy tepsit kizsírozunk, belefektetjük a combokat, szalonnát, hagymát teszünk mellé, a tetejére rakjuk a rozmaring ágat, és egy kevés vizet öntünk alá.
  2. Fólia alatt 90 percig pároljuk. Kb. ennyi idő kell ahhoz, hogy megpuhuljon. Menet közben időnként locsolgassuk meg a saját zsírjával!
  3. Ezután levesszük a fóliát, rázúzzuk a fokhagymát, amit előzőleg kikevertünk a sültes zsírral, mmm … mennyei illata van!
  4. Fólia nélkül további 20 percig pirítjuk, hogy szép piros és ropogós legyen.
  5. Aszalt szilvás párolt káposztával tálaltam.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 856
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Palanett

Mióta szakács: 2016.05.09.
31 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

sült kacsacomb, ropogós omlós kacsacomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

740
kacsacomb 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 1 szál