Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós kelkáposzta

Ropogós kelkáposzta
Ropogós kelkáposzta
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2010-ben Japánban a gasztronómia éve volt. A világ számos országából hívtak meg gasztronómusokat. Magyarországról én voltam az a szerencsés, akit kiválasztottak. Mindenhol azt tapasztaltam, hogy a japán konyha legrégibb és legfontosabb ismérve: az ételek készítése szempontjából az alapanyagok minősége nagyon fontos, de minden esetben a legfontosabb, hogy az alapanyag legyen FRISS, FRISS, FRISS!

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposzta külső nagy leveleit leforrázzuk. Ujjnyi széles metéltre vágjuk.
  2. Egy tálban félkeményre verjük a tojásfehérjét, és jeges vizet adunk hozzá. Ebbe keverjük bele a lisztet. Egyesével belemártjuk a forrázott kelkáposzta-metéltet a tempura tésztába, és forró, bő zsiradékban ropogósra sütjük.
  3. Amikor elkészült, itatós papírra szedjük ki. Tálaláskor tökmagolajjal csepegtetjük meg. Köretnek nagyon finom, de önálló ételként is megállja a helyét

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 264
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Buday Péter

Mióta szakács: 2015.09.02.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

bundázott kelkáposzta, bundás kelkáposzta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

405
kelkáposzta 30 dkg
tojásfehérje 3 db
víz 1 dl
finomliszt 10 dkg