Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós kiskiflik

Ropogós kiskiflik
Ropogós kiskiflik
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig szívesen kényeztetem a családot friss péksüteménnyel, most éppen ezzel a finom, ropogós kiflivel, kávéhoz, joghurthoz vagy akár vajjal megkenve.

hozzávalók / 6 adag

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dl joghurt (natúr joghurt, egy pohár)
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor (az élesztőhöz)
  • 10 dkg vaj (olvasztva, de nem forrón)
  • 2 dl víz (annyit használjunk, hogy ne legyen túl lágy a tészta, apránként adagoljuk)
  • 2 teáskanál (csapott)
  • 1 ek lenmag (a tetejére)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szitáljuk át a lisztet, keverjük bele a sót.
  2. Egy dl vízbe tegyük a cukrot és az élesztőt, és öntsük a liszthez. Adjuk hozzá a joghurtot, és dagasszuk ki a tésztát kézzel vagy géppel kb. 10 percig, ha túl kemény a tészta, a vízből adagoljunk hozzá, és most jöhet bele a vaj is. Keverjük még pár percig, takarjuk le, és kelesszük duplájára.
  3. A megkelt tésztát borítsuk deszkára, gyúrjuk át, és vegyük három egyenlő részre. Az egyes részeket nyújtsuk vékony kör alakra, vágjuk hat részre, és az így kapott cikkeket a széles oldaltól a csúcs felé tekerjük fel szorosan. Így járunk el mindhárom tésztával, tehát 18 kiflink lesz.
  4. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, lekenjük langyos vízzel, és tetszőleges magot szórunk rá. Pihentetjük addig, amíg a sütő felmelegszik 180 C fokra. Toljuk a tepsit a sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt kész. Minden sütő más, azért néha nézzünk rá. Rácson hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 997
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
72 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: croissant, burek, briós, pita, perec, zsemle, buci, édes leveles, bagel, hamburger-buci

egyéb elnevezések

házi készítésű magos kifli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alonzo Mosely
Alonzo Mosely Sat, 2020-03-21 11:24

Megsütöttem, nagyon nagyon finom lett és ropogós és szép is! Szuper recept! A tetejére durva szemű sót és köménymagot szórtam. Ma újból megcsinálom!

460
finomliszt 50 dkg
joghurt 2 dl
friss élesztő 3 dkg
cukor 1 teáskanál
vaj 10 dkg
víz 2 dl
2 teáskanál
lenmag 1 ek