Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós külsejű falafel

Ropogós külsejű falafel
Ropogós külsejű falafel
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párszor már próbáltam csinálni falafelt, az igazit, amit olajban kell kisütni, tojás hozzáadása nélkül. Mindig szétesett... idáig! Most végre sikerült. A titok az, hogy tényleg be kell tartani az áztatási időt és a hűtőben állási időt. Ezt soha nem tartottam be, lehet ez volt a baj. Ez a recept jól működik, már sokadjára is :-)

hozzávalók / 8 adag

Sütőzsiradék

  • 500 ml kókuszolaj (annyi, amennyi ellepi a golyókat)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz csicseriborsót egy éjszakán át beáztatjuk (12 óra minimum). Másnap reggel egy turmixgépbe tesszük az összes hozzávalót, és összeturmixoljuk azokat. Ha nem fér bele egyszerre ez a mennyiség a turmixgépbe, akkor értelemszerűen felezzük. Homogén masszát kell, hogy kapjunk (de semmiképpen krémes állagút, egy picit darabos). Ezt nyugodtan lehet kóstolgatni, hogy az ízlésünknek megfelelő legyen az ízvilág. Fóliával jól zárjuk le, és tegyük be a hűtőbe ebédig, még jobb, ha vacsoráig, és frissen süssük ki. Vigyázzunk, ne legyen túl forró az olaj, csak éppen olyan jól sistergős.
  2. Akkor sikerült a legjobban, amikor reggel áztattam be a csicseriborsót, este összeturmixoltam a hozzávalókkal, és másnap ebédre sütöttem ki. :-)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 634
elküldve: 5
receptkönyvben: 226
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csicserigolyó, zöldségfasírt

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pörlike
Pörlike Sat, 2017-03-04 02:27

Nem tudom mit csinálok rosszul, lehet más a zablisztünk. 2 alkalommal csináltam eddig, az első alkalommal 16 órán át ázott, a másodiknál kb 10 órát és mindegyiknél 12 evőkanál zablisztet kellett hozzáadnom és még akkor se volt darabos, csak kevésbé krémes. Az első alkalommal nem tudom mennyi vizet adtam hozzá, most 2 dl-t. Finom lett egyébként - az első, a második holnap sül ki :) Csak nem értem ezt a nagy eltérést...Van ötleted? Köszi!

PeZsuRi
PeZsuRi / PeZsuRi Wed, 2017-03-22 13:50

Én már nagyon sokat csináltam, és ezt a receptet veszem alapul mindig. A darabos alatt azt értem, hogy nem hagyom az aprítóban sokáig, csak párszor adok neki löketet. Amikor mindenhol minden van, akkor jó is. Hétvégén újra csinálok, és lefényképezem Neked milyen az állaga. :-)

Pörlike
Pörlike Tue, 2017-04-04 00:10

Köszönöm! A darabost én úgy értelmeztem, hogy nem krémes, hanem inkább morzsálódik. Egyébként eddig finom volt :)

PeZsuRi
PeZsuRi / PeZsuRi Fri, 2016-09-23 12:52

Én kókuszolajban sütöttem ki. A napraforgó olaj és más olaj is működik :-)

255
csicseriborsó 200 g
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
zabliszt 3 evőkanál
himalája só 0 ízlés szerint
cayenne bors 1 kk
fekete bors 1 kk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
szódabikarbóna 1 kávéskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
víz 3 dl