Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós mákos-szezámos stangli

Ropogós mákos-szezámos stangli
Ropogós mákos-szezámos stangli
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azon ritka alkalmak egyike, amikor nem a saját fejemből kipattant receptet közlök. Ennek az isteni omlós, ropogós stanglinak a receptjét egy kedves kolléganőmtől kaptam, s mi több, még egy derelyevágót is mellékelt ajándékba - hát nem aranyos? (Igen-igen, eddig nem volt derelyevágóm. Hehe :).)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Annyi tejföl kell bele, hogy lágy, könnyen nyújtható tészta legyen.
  2. Alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk úgy, hogy egy kis vagdosás-tapasztgatás, kézügyesség segítségével szép szögletes téglalap legyen. A vastagsága kb. 2-3 mm legyen, kb. mint amikor linzerkarikát készítünk.
  3. A tojásfehérjét villával felverjük, megkenjük a tésztát, megszórjuk szezámmaggal és reszelt sajttal, majd derelyevágóval (ha nincs ilyenünk, késsel ) felszeleteljük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. Nekem 72 db lett belőle, 3 nagy tepsire való.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 926
elküldve: 33
receptkönyvben: 839
elkészítve: 35/50
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos-sajtos rudak, sajtos-szezámmagos stangli mákkal megszórva

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Farkasbarack
Farkasbarack / Farkasbarack Sun, 2018-07-01 18:56

Én azért megszenvedtem vele, mert nem akartösszeállni, túl zsíros volt... végül plusz liszttel sikerült. És tényleg finom. :)

cloudberry
cloudberry Tue, 2017-11-14 22:08

Teljes kiőrlésű lisztet használtam - na ez az, amit valószínűleg nem kellett volna. Mivel annak is van egy kicsit kesernyés íze, plusz a máknak is, így az egész együtt már túl sok. :( Finomliszttel biztosan tökéletes.

Rigolyás
Rigolyás Sun, 2016-12-18 18:57

Nagyon finom, de két adagot kell csinálni, mert egy adag gyorsan elfogyott. Köszöböm

obetty7
obetty7 Tue, 2013-09-24 13:54

Szia. Köszönöm a receptet. Nagyon finom és gyorsan kész van. De sajnos holnap is sütni kell :) Ez a recept így jó ahogy le van írva.

ndorphin
ndorphin Thu, 2013-08-08 19:24

Nagyon tetszik a recept, el is szeretném készíteni szombatra. Kérdésem, hogy mennyire frissen az igazi? Milyen egy nap állás után? (nem tudom közvetlenül fogyasztás előtt elkészíteni...) Köszönöm válaszod! :-)

cranberry
Sóskaramell / cranberry Mon, 2012-02-13 07:03

amilyen egyszerű olyannyira nagyszerű! Ropogós is, finom is, épp egy nagy tepsibe való adag, ( a kinyújtott tésztát ott vágtam fel derelyevágóval, félóra alatt mindennel együtt készen volt :-) Még az édes szájúak is csak úgy kapkodták! Köszi a receptet!

449
finomliszt 200 g
margarin 125 g
0.5 ek
sütőpor 0.5 csomag
edami sajt 6 dkg
tojássárgája 1 db
mák 8 dkg
tejföl 1.5 ek
tojásfehérje 1 db
sajt 6 dkg
szezámmag 2 ek