Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós-omlós sült kacsacomb

Ropogós-omlós sült kacsacomb
Ropogós-omlós sült kacsacomb
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a kacsa-, libacombot, többféle receptet olvastam, végül kombináltam őket, és ez lett belőle. Kívül ropogós, belül omlós, nem száraz, de nem is zsíros, pont jó.:D A titka, hogy nem kell túlmisztifikálni a fűszereket, akkor lesz a legfinomabb, ha kacsa íze van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsacombokat megmossuk, ha még maradt toll rajtuk, megtisztítjuk, papírtörlőn szárazra töröljük.
  2. Egy serpenyőt felforrósítunk (és előmelegítjük a sütőt 175 fokra), és a combok mindkét oldalát 5-5 perc alatt hirtelen megpirítjuk (nem kell semmilyen zsiradék alá, mert szinte azonnal kisül a combokból a zsír).
  3. A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a fokhagymákat is megpucoljuk, és felszeleteljük. A combokat kivesszük a serpenyőből, mindkét oldalukat sózzuk, a húsos oldalt borsozzuk is, és bedörzsöljük a fokhagyma szeletkékkel.
  4. Egy nagyobb tepsibe lerakjuk a hagymaszeleteket, ezekre bőrükkel felfelé ráfektetjük a combokat (a fokhagymaszeletkék is a combik alá kerüljenek), meglocsoljuk őket fehérborral, majd ráöntjük a serpenyőben kisült zsírjukat is.
  5. Lefedve 30-35 percet sütjük, majd az alufóliát eltávolítva pirosra sütjük a combokat (kb. 1-1,5 óra, közben ajánlatos a saját zsírjával locsolgatni a combokat).
  6. Krumplipürével (és salival - nem vagyunk oda a párolt káposztáért) isteni.:)
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 30 720
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

baloghorsi

Mióta szakács: 2013.01.11.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült kacsacomb, hagymás kacsacomb, fokhagymás-hagymás kacsacombok sütőben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

933
kacsacomb 4 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
fehérbor 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint