Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós sajtgolyók fűszeres paradicsomszósszal

Ropogós sajtgolyók fűszeres paradicsomszósszal
Ropogós sajtgolyók fűszeres paradicsomszósszal
ráérős recept | szponzorált tartalom
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha már unjátok a rántott sajtot, vagy csak kipróbálnátok valami újat, akkor van egy jó hírünk: ezek a ropogós sajtgolyók jobbak, mint bármelyik rántott sajt. A paradicsomszósz már csak ráadás, de mi azért nem hagynánk ki - ez a legméltóbb mártogatós ezekhez a nyúlós-ropogós csodákhoz.

hozzávalók / 6 adag

sajtgolyó

paradicsomszósz

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

sajtgolyó

  1. A főtt burgonyát a tojásokkal egy nagyobb keverőtálban összetörtjük, és sóval, borssal, chilipehellyel fűszerezzük. A háromféle sajtot lereszeljük, és a masszához keverjük.
  2. Hozzáadunk 3-4 kanál lisztet, és az egészből lágy, de formázható, nem nagyon ragadós tésztát gyúrunk. A tésztát nagyobb dió méretű gombócokká gyúrjuk, melyeket fél órára hűtőbe teszünk pihenni. (Ez azért fontos, mert így kicsit megdermed a tészta és könnyebb lesz panírozni-rántani.)
  3. Összekészítjük a panír hozzávalóit egy-egy tálkába, a liszthez pedig keverünk egy kevés fűszerpaprikát. Duplán panírozzuk be a sajtgolyókat (vagyis: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa), így megakadályozva, hogy kifolyhassanak.
  4. A panírozott sajtgolyókat ezután forró olajban aranybarnára sütjük. Fontos, hogy inkább mélyebb edényben süssük, aminek nem ér le a sajtgolyó az aljára, illetve ne zsúfoljuk tele, hanem csak annyit süssünk ki egyszerre, amennyi kényelmesen elfér.
  5. A kisült golyókról itassuk le a felesleges olajat, majd tálalás előtt szórjuk meg aprított petrezselyemmel.

paradicsomszósz

  1. Az olívaolajon pirítsuk le a nagyobb darabokban hagyott zöldségeket. Borssal, chilipehellyel és füstölt paprikával ízesítjük, majd hozzáadjuk a kétféle paradicsomot.
  2. Jöhet bele egy kevés vörösbor, valamint ízlés szerint oregánó és bazsalikom. Sózzuk, majd lefedve az egészet puhára főzzük.
  3. A kész mártást egyneműre turmixoljuk, majd hozzákeverünk egy kevés habtejszínt - ez nem csak szép színt, de szuper ízt is ad a szószunknak. A kisült sajtgolyókkal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 139
össznézettség: 8 238
elküldve: 0
receptkönyvben: 144
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1123 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: sós süti
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rántott sajtgolyó

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

920
burgonya 2 db
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
edami sajt 15 dkg
sajt 15 dkg
trappista sajt 15 dkg
finomliszt 3 ek
füstölt pirospaprika 1 ek
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
panko 20 dkg
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 6 gerezd
sárgarépa 1 közepes db
chilipehely 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 1 ek
paradicsom 30 dkg
passzírozott paradicsom 6 dl
vörösbor 1.5 dl
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
habtejszín 1 dl