Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós sós kocka - gluténmentes

Ropogós sós kocka - gluténmentes
Ropogós sós kocka - gluténmentes
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem keresztanyukájához voltunk hivatalosak szülinapra, és mivel többen is lisztérzékenyek vagyunk a családban, így nekünk külön sütött sós és édes süteményt is! A recept tőle való, ő pedig egy lisztérzékeny munkatárástól kapta. Schar B lisztet kapott az egyik multiban, így ebből készítette a sütit.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egyszerű, könnyen elkészíthető kis sós minden alkalomra. Fémdobozban sokáig friss marad. Nem lehet megmondani, hogy gm tészta!
Tipp: Nagyon szeretem a köményt, de egészben nekem nagy és durva. Így frissen, szórás előtt szoktam apróra vágni. Isteni illata van :).
A tészta széle (a nyújtás végett) nem egyenletes, de nem kell vele vesződni, mert amíg kiszedjük a sósakat, a család azonnal el fogja kapkodni :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagolva, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap 4 cipóra osztjuk a tésztát, ezeket egyenként nagyon vékonyra (késhegynyire) kinyújtjuk.
  3. Sütőpapíros tepsibe tesszük a lapokat, ott lekenjük tojással, a tetejüket ízlés szerint megszórjuk köménnyel, szezámmaggal vagy mákkal.
  4. A tepsiben, éles késsel vágjuk kockára a tésztát. (Sütés közben némelyik össze fog sülni, de szépen széttörhetők készre sülve!)
  5. Forró sütőben pirosra sütjük. A négy cipóból 4 tepsinyi sós lesz (én légkeveréssel 200 fokon sütöttem egyszerre 2 tepsivel).

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 336
elküldve: 4
receptkönyvben: 190
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

magos sós falatok lisztmentesen, gluténmentes sós harapnivaló

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sum Anachen
Sum Anachen / Sum Anachen Fri, 2014-03-07 00:01

Elkészült 1 napot állt a hűtőben. Nem szoktam mérleget használni egy süteményhez sem, így ehhez sem kellett, összeállt kisült szépen ahogy kell. Megkóstoltam...MENNYEI! Tényleg finom, remélem a kritikus tömeg is elkapkodja, hamarosan tesztelik....

fülőke
fülőke Fri, 2013-06-14 18:44

Én sima lisztből készítettem, és így is nagyon-nagyon finom lett! Jó ropogós, de nem száraz, tökéletes. Köszönöm a receptet! Andi

Djenna
Djenna Thu, 2012-08-30 10:32

Szuper süti! Tökéletesen lehet kezelni a vékony tésztát, nem morzsálódik, törik, szakad. Kicsit tartottam töle, de miután elkésítettem, mindenkinek csak ajánlani tudom. Köszi a rceptet!

beus92
Beus92 / beus92 Mon, 2012-04-09 12:21

Szia. Hát igen, ez ilyen, de kifejezetten a finom :) rágcsálom már 2 napja :) Legközelebb kipróbálom azt is és mindenképpen megírom a tapasztalatom. :) Én az általános Glutenix-et használtam. Neked meg köszi a receptet.

beus92
Beus92 / beus92 Sun, 2012-04-08 13:07

Nos, én megsütöttem ezt a sütit, és megosztom veletek a tapasztalatomat:
Szerintem, elég ízletes rágcsálni való lett. Annyi hozzá fűzni valóm lenne, hogy nagyon vékony lett, szóval azt javaslom tegyünk bele egy kis szódabikarbónát vagy sütőport... ne sokat. Én fél adagot csináltam, úgy is nagyon jó volt. Sajttal nem lesz annyira ropogós, inkább puhább, de így is ízletes. Mindenképpen érdemes megsütni. :) Én Glutenix lisztet használtam, azzal is tökéletes. Tehát köszönöm :)

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sun, 2012-04-08 18:14

Szia! Örülök, hogy végeredményben ízlett :) Szerintem a képen is látszik, hogy ez egy nagyon vékony tészta, ezáltal lesz ropogós ropogtatnivaló :) Nem kekszes, nem omlós, nem pogácsa. A sajt eláztatja ezt a vékony tésztát. Ha teszel bele szódabikarbónát vagy sütőport, akkor talán érdemesebb picit vastagabbra hagyni a tésztáját, hogy érdemi eredménye is legyen a "fújtatónak". Ha legközelebb úgy készíted, írd majd meg a tapasztalataidat! Más lisztből én még nem próbáltam, de jó tudni, hogy mással is jó! Az általános Glutenix lisztet használtad vagy vmelyik kenyérlisztet? Köszi a választ, Hajni

949
gluténmentes lisztkeverék 40 dkg
margarin 25 dkg
tojás 1 db
tejföl 175 g
0 ízlés szerint
tojás 1 db
mák 3 dkg