Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós sós kréker

Ropogós sós kréker
Ropogós sós kréker
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Foci vb van. Nem igazán köt le a meccs nézés, inkább sütöttem egy kis rágcsálni valót életem párjának, ne kelljen magában innia a sört. :) A meccs elején fogtam hozzá, és a második félidő elején, már boldogan ropogtatta a krékereket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kiváló sörkorcsolya.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, tojássárgákat, margarint, tejfölt, sót, borsot kemény tésztává összegyúrjuk.
  2. A tésztát elfelezzük, és lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. A tésztát egészben, sütőpapírral bélelt sütőlemezre húzzuk.
  3. Megkenjük sózott, felvert tojásfehérjével, megszórjuk köménymaggal. Késsel vagy derelye vágóval különböző formájú és méretű darabokra vágjuk. Megsütjük. A megadott sütési idő egy tepsire vonatkozik.
  4. A kihűlt tésztát a vágások mentén eltördeljük, ha esetleg egyben maradt volna.
  5. A tészta másik felével ugyan így járunk el, ízlés szerint szezámmaggal, vagy más magokkal megszórva.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 46 769
elküldve: 27
receptkönyvben: 594
elkészítve: 59/59
Facebookon megjelent: -

szakács

Czápika

Mióta szakács: 2011.08.29.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sós keksz, kréker, köményes keksz

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tidu86
tidu86 Wed, 2016-02-17 12:23

Szuper alaprecept! Azon tanakodom, hogy kéne csinálni egy jó kis parmezános és egy csípős paprikás verziót is :) Köszönöm a receptet!

Erycastle
Erycastle Tue, 2015-08-25 15:21

Bocsi a kérdésért, de ha a sütőpapírra teszed a tésztát és ott vágod össze, nem szakad el a papír? Élesebb késnél szerintem előfordulhat. Így még nem csináltam, ezért kérdezem. Köszi! :)

Czápika
Czápika / Czápika Tue, 2015-08-25 20:38

Nekem még egyszer sem szakadt el a papír. Mindenesetre inkább szakadjon el, mint egy órán keresztül pakolgassam a pici tészta darabokat a tepsire. Dehát, kinek mennyi ideje van.... :)

starla92
starla92 / starla92 Mon, 2015-08-17 15:31

Még egy amerikai blogon találtam jó pár éve alap kréker receptet, amiben nincs se tojás se margarin (helyette olivaolajjal csinálja az ember), isteni finom de mindig odaégetem. Most nem volt otthon olivaolaj és szembejött ez a recept, kipróbáltam és csodák csodája - nem égettem oda! Változtattam kicsit a fűszerezésén, nagyon finom lett!

Keti27
Keti27 / Keti27 Sun, 2014-07-13 19:45

Én az első adagot kicsit vékonyra nyújtottam, és csak sajtot szórtam rá, s nem lett az igazi :( lehet, h jobban elő kellett volna melegítenem a sütőt (?) száraz lett..
a második, kicsit vastagabbra hagyott adag finomabb.

tényleg egyszerű és jó recept! legközelebb talán jobban sikerül nálam is.

Czápika
Czápika / Czápika Tue, 2014-07-15 19:43

Igazából nem tudom értelmezni azt, hogy száraz lett. Ez kréker, egy sós keksz, ami általában száraz, ropogós. Nem sajtos rúd, vagy pogácsa, ami puha, vajas, "szaftos". Sajnos ennek száraznak kell lennie, különben nem tud ropogni. A bolti krékerek is attól ropognak. Sajnálom, ha nem ilyenre gondoltál.

Bbarbye
bbarbye / Bbarbye Wed, 2014-07-02 11:00

Szuper recept! :) Tényleg pillanatok alatt készen van és nagyon finom! Legközelebb kipróbálom mondjuk zöldfűszerekkel :)

Czápika
Czápika / Czápika Wed, 2014-07-02 11:54

Köszönöm, örülök, hogy tetszett Neked! :) A zöldfűszerekkel már én is kacérkodtam, biztos finom azzal is!

Pix
Pix Mon, 2014-06-23 20:29

Tökéletes. Egyszerű, gyors, finom. Én frissen őrölt borsot tettem bele (picit kevesebbet, mint a recept ír), de még így is néha kellemesen csípős lett.
Köszi a receptet! :)

592
finomliszt 30 dkg
margarin 12 dkg
tojás 2 db
tejföl 4 ek
2.5 teáskanál
bors 1 teáskanál
köménymag 0 ízlés szerint
szezámmag 3 ek