Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós spárgás nyári zöldségkavalkád

Ropogós spárgás nyári zöldségkavalkád
Ropogós spárgás nyári zöldségkavalkád
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy japán életmód magazinban fedeztem fel ezt a receptet. Gyorsan el is készítettem, el is fogyott rögtön. Máskor is elkészítem, gyors és vitamindús köret, nyáron szezonális zöldségekből is könnyen elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sokáig ne süssük, hogy a zöldségek friss ropogósak maradjanak. Én szezámmagos csirkét készítettem hozzá, együttesen isteni volt:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát vastagságától függően sós vízben megfőzzük 1-3 percig. Ezután jeges vízbe tesszük, hogy ropogós maradjon. Felhasználás előtt kb. 5 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A paprikát vékony szeletekre, a zsenge zöldbabot kb. 5 cm-es darabokra vágjuk.
  3. A szezámolajat felforrósítjuk, majd a zöldbabot és paprikát kicsit átsütjük benne. Ezután a spárgát és a kukoricát is hozzáadjuk, kicsit összesütjük.
  4. Közben sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szakét és szójaszószt.
  5. Ha összesült, már kész is, pirított szezámmaggal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 867
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyors spárga, zöldségköret, nyári sült zöldség, ropogós zöldségek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

78
zöldspárga 1 csomag
pritaminpaprika 1 db
zöldbab 15 dkg
csemegekukorica 5 dkg
szezámolaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
szaké 5 ml
szójaszósz 1 ek
szezámmag 1 teáskanál