Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós szezámmagos virsli

Ropogós szezámmagos virsli
Ropogós szezámmagos virsli
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom bulira, gyerekzsúrra.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Hidegen-melegen nagyon finom. Ketchuppal is fogyasztható. Ha buliba kerül, ízlésesen rendezzük el tálcán, amit akár ki is díszíthetünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A virsliket vágjuk ketté, majd hagyjuk megszáradni.
  2. Közben a rétestésztát szobahőmérsékleten engedjük ki (Amíg magától fel nem olvad, ne feszegessük, mert eltörhet).
  3. Amikor kiolvadt, egy tésztaecsettel kenjünk rá mustárt.
  4. Derelyemetszővel, hosszában vágjunk belőle ujjnyi vastag szalagokat, majd vágjuk el keresztbe is őket. Minden szalagra helyezzünk egy felezett virslit, majd tegyük alufóliával kibélelt tepsibe.
  5. Szépen kenjük le a felvert tojással, majd szórjunk rá szezámmagot bőven. Ekkor kérjük meg édesanyát, hogy tegye forró sütőbe a virsliket. Körülbelül 10-15 perc alatt szép pirosra sül.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 046
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fagyal Hajnalka

Mióta szakács: 2010.12.08.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
alkalom: szilveszter
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

réteslapos virsli falatok, szezámmagos réteslap virslifalatokkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

728
virsli 1 kg
leveles tészta 80 dkg
mustár 2 ek
tojás 1 db
szezámmag 2 ek