Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós tahinis keksz glutén- és tojásmentesen

Ropogós tahinis keksz glutén- és tojásmentesen
Ropogós tahinis keksz glutén- és tojásmentesen
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tahini szezámmagból készült, sűrű állagú massza, nagyon sok kalciumot és egyéb ásványi anyagot tartalmaz. Én gyakran használom, nagyon finom ételek készíthetőek vele, most például ropogós kekszek:-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki nem allergiás, finomlisztet vagy más lisztet is adhat hozzá. A lisztet fokozatosan adjuk hozzá, lehet, hogy kevesebb is elég lesz belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban keverjük simára a juharszirupot, tahinit és vanília aromát. A mandulát (diót) törjük darabosra, és keverjük a masszához.
  2. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet (aki nem allergiás, az finomlisztet) és a szódabikarbónát. A sütőt melegítsük előre 180 fokra.
  3. Ezután a masszához több részletben adjuk hozzá a lisztkeveréket. Mivel sűrű, ragacsos masszává válik, kézzel tudunk a legkönnyebben dolgozni vele.
  4. Kézzel kis halmokat készítve, lapítsuk ki keksz formára, majd sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. Nekem 12 db készült.
  5. Süssük meg 10-12 perc alatt. Könnyen törik, így csak ha már kihűlt, szedjük le a sütőpapírról.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 983
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

gluténmentes keksz, tojásmentes ropogós keksz, szezámmagos keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

376
juharszirup 4 ek
tahini 4 ek
mandula 6 dkg
vaníliaaroma 1 teáskanál
gluténmentes lisztkeverék 90 g
szódabikarbóna 0.5 kávéskanál