Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós túrófánk

Ropogós túrófánk
Ropogós túrófánk
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túrófánkot először egy szuper francia étteremben ettem, azt gondoltam, csak ők tudnak ilyen finomságokat. Idén azonban a Balaton partján, ha lehet, még finomabbat kaptam. Így döntöttem el, hogy én is kitalálok egy sajátot!

hozzávalók / 4 adag

A fánkhoz

A tálaláshoz

A sütéshez

ajánlat

Tartalmas levesek után, a már unalmas édes tészták helyett kiváló!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót összetörjük, cukrozzuk.
  2. Egy másik keverő edényben felhabozzuk a tojásfehérjét, melyhez lassanként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a sütőporos lisztet.
  3. Végül a masszát a túróra öntjük, és finom mozdulatokkal összeforgatjuk.
  4. A tésztát nagykanállal szaggatjuk, zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban kisütjük.
  5. A friss tejfölt villával habosítjuk, kistányérra öntjük, erre helyezzük a fánkokat, tányéronként kettőt, melyek tetejét jócskán megszórjuk fahéjas porcukorral.
  6. Azonnal tálaljuk! Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 23 235
elküldve: 18
receptkönyvben: 401
elkészítve: 13/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrófánk, túrós desszert, túró fánkocskák

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Áfonyababa
Gastro love / Áfonyababa Thu, 2012-10-25 14:03

Mielőtt elkészítem, megkérdezném, hogy a tojásfehérjéket csak egy kicsit kell felverni? Csak nem pontosan értem azt, hogy "felhabozzuk". Előre is köszi a választ és a receptet is!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2012-10-25 16:50

Az a biztos, ha jól felvered a tojásokat!
Én nem szoktam annyira komolyan venni a tojásfehérje habbá verését, bevallom őszintén. Még a piskótánál sem. Valószínűleg ezért írtam úgy, hogy "felhabozzuk".
Jó étvágyat hozzá! Gréti

Scooby
Scooby Sat, 2012-09-01 16:33

Hát kipróbáltam, és nagyon köszi e remek ötletet. Gyors és finom. Mivel 500 gr-os túróm volt, így én egyből a dupláját csináltam. Egy gondom volt vele, mint mindennel ami paníros, hogy ugye a serpiben több adag lett, és az alján a leszóródott panírmorzsa kissé égett a végére. Ennek ellenére nem utoljára került az asztalunkra:).

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sun, 2012-09-02 21:35

Nagyon örülök, hogy írtál és tetszik a recept. Sajnos az égő morzsa nagyobb adagnál előfordul...Egészségetekre! Üdv, G

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Tue, 2012-08-28 08:48

Megcsináltam és ez egy nagyon jó recept ! Egy pihe-puha tészta lett, amikor megsült nem szívta magát tele olajjal. Én azt tudom ajánlani még,hogy amikor zsemlemorzsába forgatjuk a kanalat hideg vízbe kell mártani és nem ragad rá a massza.Mindenkinek csak ajánlani tudom:) Ági

Zseraldina22
Zseraldina22 Tue, 2012-08-28 00:49

Én már többször próbálkoztam túrófánkkal, de mindig úgy jártam, hogy teleszívták magukat olajjal. Vajon mit ronthattam el? Próbáltam már forró és kevésbé forró olajba tenni, tömörebb és lazább tésztát készíteni, több sütőporral is próbálkoztam, de nem tudok rájönni mi a hiba.
Ez a recept más, mint a többi és nagyon tetszik. Szeretném elkészíteni, de nem akarom elrontani. A sütéssel kapcsolatban kérhetnék bővebb információt? :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2012-08-28 16:01

Szia Zseraldina! Én mindig forró olajban sütöm a fánkokat, melynek a tésztája puha, de nem ragacsos és olyan túrót használok, amelyik kevésbé vizes. Ettől függetlenül velem is előfordul, hogy egyszer kicsi, máskor nagy tojásokat kapok, ezért egyel több vagy kevesebb kanál liszt szükséges a masszába. Ha szitálod a lisztet, akkor talán jobban elkeveredik. Hirtelen ennyi jutott az eszembe. Írj majd, hogyan sikerült! Sok szerencsét! Üdv, Gréti

Zseraldina22
Zseraldina22 Tue, 2012-08-28 20:58

A forró olajjal az az eddigi tapasztalatom, hogy hirtelen megsül (megég) a külseje és a belseje nem sül át. Azt honnan tudom hogy melyik túró kevésbé vizes? A tojás méret még nem jutott eszembe. Köszönöm az ötleteket. Kipróbálom mindenképpen, remélem jól sikerül :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sun, 2012-09-02 22:29

Szia Zseraldina! Azt érzed, amikor megkóstolod a túrót, hogy mennyire vizes, vagy ha megnyomkodod a közértben :) Én össze-vissza vásárolok, mindig, ahol járok napközben, úgyhogy nem ragaszkodom egy márkához, azt veszem, amit éppen kapok és az aktuális termék tulajdonságaihoz alkalmazkodva "lisztezek". Üdv, G

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sun, 2012-08-26 23:02

Szia Viki! A receptben volt egy pici elírás, 10 ek liszt helyett csak 6-ot gépeltem be, de már javítottam. Tudod, ez attól is függ, hogy mekkorák a tojások, milyen vizes a túró, stb. Eszméletlen gyorsan felszippantják a lisztet! Üdv, Géti

1197
tehéntúró 250 g
finomliszt 10 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 4 db
zsemlemorzsa 10 dkg
tejföl 450 g
porcukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl